Pronađi članak:

29. 9. 2021.

Neovlašćena popravaka iPhone 13 ekrana ubija Face ID



Apple je poznat po tome da baš sve želi da ima pod svojom kontrolom pa tako i popravke odnosno servis svojih uređaja. Ne bi li prošli jeftinije mnogi se odlučuju na popravku na crno odnosno u neovlašćenim servisima. To vrlo često sa sobom donosi probleme.

iFixit sada saznaje da bi zamena ekrana nekog od modela nove iPhone 13 serije donela probleme sa Face ID funkcionalnostima.



Tačnije, nakon takve “neovlašćene” zamene ekrana Face ID na iPhone 13 modelima prestaje da radi. Štagod pokušali, resetovati, dodati novo lice ili pustiti suzu, Face ID jednostavno više neće raditi.

Nakon takvog postupka iPhone će najpre prikazati poruku o non-genuine displayu, a Face ID otkazuje poslušnost. Trajno.

S jedne strane Apple ima pravo budući da garantuje Face ID bezbednost i za autorizaciju plaćanja, a to ne mogu da generišu ako nemaju nadzor nad servisom.

Federal Trade Commision koji se u SAD-u bori za prava potrošača sve jače gura i pravo na popravak, a glavna meta im je upravo Apple.

Uverenja su da Apple ovakvom politikom podiže troškove za potrošače, guši inovacije, narušava pravo na rad nezavisnih servisa pa i utiče na gomilanje elektronskog otpada.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: