Pronađi članak:

29. 10. 2021.

Facebook menja ime u Meta!Korisnička baza Facebooka sve je starija, a uticaj nad mlađom populacijom sve je slabiji. To već neko vreme pokazuju interna istraživanja istoimene kompanije. Uz ovaj negativan trend, poslednjih godina sve je teže pobrojati silne skandale u kojima je ona umešana. Takođe, njeni pravni zastupnici redovni su gosti sudskih i zakonodavnih institucija širom sveta.

Rešenje ovih problema je, smatra generalni direktor Mark Zakerberg – promena imena kompanije. O tome se šuškalo još u julu, zatim je nezvanično najavljeno prošle nedelje, da bi večeras, na Connect konferenciji, bilo potvrđeno.

Kompanija Facebook zvaće se Meta, što bi trebalo da bude jasna asocijacija na metaverse koji nadležni vide kao srž budućih operacija. „Mi smo kompanija koja razvija tehnologije povezivanja”, Zakerberg i dodao, human kakav je po prirodi: „Zajedno, konačno možemo da smestimo čoveka u sam centar te tehnologije. I zajedno, možemo da uspostavimo još veću autorsku granu ekonomije”.

S obzirom na to da kompaniju Google u svakodnevnom govoru i dalje tako oslovljavamo, iako je ona od 2015. formalno samo podružnica Alphabeta, teško da će Meti poći za rukom da se distancira od svog problematičnog čeda.Veliki vođa ozvaničio je i svoj hashtag na Twitteru @meta kao i internet stranicu meta.com, koja vas preusmerava do posebne Facebook stranice gde se mogu pročitati sva ostala opšta mesta. Mark je izričit da se korporativna struktura ne menja (dakle i dalje je to imperija zla), s tim što će svoje periodične finansijske izveštaje, počev od onog za četvrti kvartal 2021. podnositi u dva operativna segmenta: aplikacije (Family of Apps) i VR (Reality Labs). Tu je i nova skraćenica za trgovinu na berzi, MVRS, koja je u pogonu od 1. decembra.

S obzirom na to da kompaniju Google u svakodnevnom govoru i dalje tako oslovljavamo, iako je ona od 2015. formalno samo podružnica Alphabeta, teško da će Meti poći za rukom da se distancira od svog problematičnog čeda.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: sk

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: