Pronađi članak:

13. 10. 2021.

Kako da pomoću telefona od prijatelja pronađete svoj izgubljeni Apple uređaj



Aplikacija Find My na iPhone-u, iPad-u, Mac-u i iCloud-u vam omogućava da locirate nestale Apple uređaje, stvari povezane sa AirTag-om i dodatke podržane od nezavisnih proizvođača. Kada izgubite jedan od svojih uređaja, možete koristiti drugi uređaj ili iCloud.com da biste ga locirali.

Ali šta se dešava kada posedujete samo jedan Apple uređaj i iz nekog razloga ne možete da koristite iCloud na račumaru? U ovim situacijama evo kako da pronađete svoj nestali, izgubljeni ili ukradeni uređaj pomoću iPhone -a ili iPad -a vašeg prijatelja koji je možda u blizini vas trenutno.

Nemojte paničiti. Objasnite prijatelju zašto vam treba njegov uređaj i sledite korake u ovom vodiču.

Zašto da koristite Find My na iPhone-u prijatelja umesto na iCloud.com?

Kada se prijavite na iCloud na računaru koji nije pouzdan, od vas će možda biti zatraženo da unesete verifikacioni kod koji je poslat na vaše pouzdane uređaje na mreži. Sada, ako imate samo jedan Apple uređaj, a taj je izgubljen, biće vam teško prijaviti se na iCloud web sa računara koji nije pouzdan da biste koristili Find My, što je paradoks.




Međutim, tokom našeg testiranja otkrili smo da Apple ne traži od vas da unesete verifikacioni kod ako sledite dole navedene korake da biste se prijavili za korišćenje usluge Find My na iPhone -u vašeg prijatelja. Sve što vam treba je da znate svoj Apple ID i lozinku.


Kako da pronađete nestali iPhone, iPad, Mac ili AirTag pomoću aplikacije Find My na iPhone-u prijatelja




Evo koraka kako da uz pomoć iPhone-a ili iPad-a prijatelja pronađete svoj izgubljeni uređaj:
  1. Na telefonu prijatelja otvorite aplikaciju Find My
  2. Dodirnite Me
  3. Pomerite se nadole i birajte Help a Friend
  4. Prijavite se koristeći svoju Apple ID i lozinku
  5. Izaberite svoj nestali iPhone ili drugi uređaj
  6. Ovde imate tri opcije: možete reprodukovati jak zvuk, staviti uređaj u izgubljeni režim ili ga izbrisati
U nastavku opisujemo prednosti i nedostatke sve tri opcije:

1. Zašto da pustite jak zvuk na nestalom uređaju?

Reprodukcija glasnog zvuka može pomoći u pronalaženju uređaja čak i kada je postavljen na nečujni režim ili Do Not Disturb. Dakle, ako je uređaj ispod jastuka ili negde u kući, zvuk može biti koristan.




Osim toga, ovo upozorenje se neko vreme reprodukuje i postaje sve glasnije. Lopov ga ne može onemogućiti dok ne otključaju vaš iPhone (što ne mogu jer nemaju vašu lozinku). Dakle, ako je lopov na javnom mestu, ovaj zvuk bi ga mogao uplašiti, primoravši ga da panično napusti uređaj i pobegne.

2. Zašto da uređaj stavite u izgubljeni režim?

 
Nakon što izaberete Izgubljeni režim (Lost Mode) označkli ste svoj uređaj kao izgubljen. Evo šta to znači:

  • U izgubljenom režimu možete prikazati poruku na ekranu izgubljenog uređaja. Ova poruka može imati vaš broj telefona, e -poštu i detalje kako bi vas pošteni pronalazač mogao kontaktirati da vam vrati izgubljeni uređaj. Ako ste izgubili stavku povezanu sa AirTag -om, pronalazač može da vas kontaktira pomoću Android telefona koji podržava iPhone ili NFC.
  • Kada se iPhone stavi u izgubljeni režim, zaključan je, što štiti vaše privatne podatke na uređaju. Da nemate lozinku na iPhone -u, morali biste da je postavite dok stavljate uređaj u izgubljeni režim.
  • Izgubljeni režim onemogućava Apple Pay. Takođe, sa izgubljenog iPhone-a uklanjaju se platne kartice dodate u Apple Pay, kao i ostale važne kartice koje ste dodali
  • Uređaji označeni kao izgubljeni ne prikazuju obaveštenja niti reprodukuju zvuk kada dobiju poruku ili drugo obaveštenje. Međutim, oni i dalje mogu primati redovne i FaceTime pozive.
  • Kada je uređaj u izgubljenom režimu, vidite njegovu trenutnu lokaciju na mapi unutar Find My. Ovo vam pomaže da pratite ažurirane pozicije izgubljenih uređaja. Ako prijavite policiji, ovo može pomoći i njima.
  • Izgubljeni režim takođe stavlja vaš iPhone u režim niske potrošnje. Ovo osigurava da njegova baterija traje nešto duže, što vam daje više vremena da pratite lokaciju.

Kada pronađete izgubljeni iPhone, unesite svoju lozinku da biste isključili izgubljeni režim. To možete učiniti i iz Find My.

3. Šta se dešava kada daljinski izbrišete nestali Apple uređaj?


Nakon što dodirnete Erase iPhone i sledite korake, uklanjaju se svi podaci sa vašeg izgubljenog uređaja. Više ne možete pratiti lokaciju ovog uređaja. Daljinsko brisanje iPhone-a putem funkcije Find My je poslednje rešenje. Ovo biste trebali učiniti samo kada izgubite svaku nadu (i želju) da pronađete svoj nestali uređaj.

Imajte na umu da ako imate pravo na AppleCare+ sa krađom i gubitkom, sačekajte da vaš zahtev bude odobren pre nego što izbrišete iPhone. Ovde možete podneti zahtev za zamenu uređaja.

Najzad, ne zaboravite da uklonite nestali Apple uređaj kao pouzdan uređaj u postavkama Apple ID -a (Trusted Devices).





Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galerij sa uputstvima.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: