Pronađi članak:

14. 10. 2021.

Apple najavio novi događaj za 18. oktobar pod nazivom "Unleashed"Potpuno u svom stilu, Apple je u tvutu u jednoj reči najavio svoj novi događaj za 18. oktobar.

Reč “Unleashed” kojom je Apple opisao svoj novi događaj u slobodnom prevodu znači “oslobođen”. Ovo bi upravo moglo da znači da se Apple sa stilom oslobađa Intel procesora i prelazi potpuno na svoja rešenja za sve svoje uređaje. Apple će strimovati svoj događaj direktno na svom sajtu, pa će posle 14. septembra, svet još jednom stati 18. oktobra u jedan ujutru po našem vremenu.Od 18. oktobra zvanično bez Intel procesora


Prema nepotvrđenim informacijama Apple planira da predstavi nekoliko MacBook laptopova, redizajnirani Mac Mini računar i najverovatnije treću generaciju AirPods slušalica. Sudeći po stilu video snimka kojim se najavljuje novi događaj, tačkasti font bi mogao da najavljuje korišćenje mini LED tehnologije u ekranima Apple računara.

Prema govorkanjima poslednjih nekoliko meseci, Apple nam najverovatnije sprema MacBook Pro modele sa ekranima dijagonale 14 i 16 inča. Možda i mnogo bitnija stvar je činjenica da će se u njima nalaziti ARM procesor nazvan M1X, koji bi trebao da bude poslednji korak u tranziciji na interni hardverski dizajn.Nove dimenzije, MagSafe i bez OLED trakice


U poređenju sa prošlogodišnjim M1 procesorom, model M1X bi trebao da ima 10 CPU jezgara u odnosu na 8 kod M1, te 16 ili 32 grafička jezgra, što je veliki skok u odnosu na sedam ili osam kod M1. Od stvari koje se očekuju, Apple bi mogao da vrati MagSafe punjenje, HDMI port i čitač SD kartica, dok bi OLED traka iznad tastature konačno mogla da nestane. Posle iPhone 13, za cene kod nas bolje i da ne pitamo.

Mac Mini sa gomilom novih portova


Pored MacBook računara očekuje se da će i nova generacija Mac Mini računara mogla da bude prikazana, kako bi se upotpunio prelazak sa Intel na M1 i M1X procesore. Najavljeno je da bi Mac Mini mogao da bude bogatiji po pitanju portova u odnosu na svog prethodnika, što znači da bismo kod mikro radnih stanica mogli da vidimo dva Thunderbolt / USB 4 type C porta i dva USB A porta. Ovo bi mogao da bude korak u pravom smeru, jer je jedno od ograničenja malih Mac Mini računara bio mali broj portova.

Nova generaicja najpopularnijih bežičnih bubica na svetu


Ono što nismo videli na premijeri iPhone 13 porodice, tableta i satova su redizajnirane AirPods slušalice, treću generaciju popularnih, potpuno bežičnih Apple slušalica. Prema najavama očekujemo da nova generacija bubica bude više nalik na AirPods Pro modele, što znači kraće telo i drugačiji dizajn kutije za punjenje. Za slučaj da ste propustili, pogledajte još jednom septembarsku konferenciju na snimku ispod.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: mondo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: