Pronađi članak:

15. 10. 2021.

Apple će ove godine proizvesti 10 miliona manje iPhone-a 13 od očekivanjaNestašica čipova predstavlja veliki problem gotovo svim tehnološkim kompanijama, pa tako i Apple-u, koji navodno ne može da nabavi dovoljno delova za postizanje planiranih proizvodnih ciljeva za novu seriju iPhone-a.

Naime, kako doznaje Bloomberg, Apple je planirao da proizvede 90 miliona iPhone-a u poslednjim mesecima 2021. godine, ali zbog problema sa snadbevanjem čipova iz Broadcom-a i Texas Instruments-a, taj broj će se smanjiti za 10 miliona, odnosno oko 11 posto.Izvršni direktor Apple-a, Tim Cook, je još u avgustu upozoravao da će se kompanija ubrzo suočiti sa problemom snadbevanja čipovima, ali tada je umirivao situaciju govoreći da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se ublažile novonastale okolnosti, piše The Verge.

Međutim, iako se smanjenje proizvodnje od 11 posto ne čini tako puno, zainteresovani kupci će verovatno nešto teže doći do iPhone-a 13 u ovogodišnjem prazničnom razdoblju, ali sudeći po celokupnoj situaciji sa nestašicom čipova, problemi bi mogli da potraju i sledeće godine.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: