Pronađi članak:

1. 11. 2021.

Microsoft pretekao Apple i opet postao najvrednija kompanija na svetu



Microsoft je u petak premašio Apple-ovu tržišnu kapitalizaciju i postao najvrednija javna kompanija na svetu. Promena je usledila nakon Apple-ove zarade u četvrtak, gde je kompanija objavila snažne rezultate, ali je otkrila da je izgubila 6 milijardi dolara zbog ograničenja u lancu snabdevanja. Microsoft je u utorak takođe podelio pozitivnu zaradu koju su povećali Office, Windows i njegovi proizvodi u cloudu.

Na zatvaranju tržišta u petak, Microsoftova tržišna kapitalizacija bila je skoro 2,49 biliona dolara, dok je Appleova bila oko 2,46 biliona dolara, prema CNBC-u. Ovo nije prvi put da je Microsoft pretekao Apple; proizvođač Windows-a je premašio Apple-ovu tržišnu kapitalizaciju 2018. prvi put od 2010. i još jednom u julu 2020. (Alphabet je takođe preuzeo krunu od Apple-a, nadmašivši Apple-ovu tržišnu kapitalizaciju 2016.)



Ali Apple je već neko vreme bio lider na tržištima, kao prva američka kompanija koja je dostigla tržišnu kapitalizaciju od 1 bilion dolara u 2018. i, samo dve godine kasnije, postala je prva američka kompanija koja je dostigla tržišnu kapitalizaciju od 2 biliona dolara. Kako piše portal The Verge, nije nemoguće da Apple uskoro ponovo preuzme titulu najvrednije kompanije na svetu.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: