Pronađi članak:

2. 11. 2021.

iPhone i Apple Watch bi mogli da otkriju sudar automobila i automatski pozovu pomoć



Apple planira novu funkciju za iPhone i Apple Watch koja bi omogućila uređajima da otkriju da li ste doživeli saobraćajnu nesreću i automatski pozovu broj hitne službe, navodi Rolf Vinkler iz The Wall Street Journal magazina

Apple planira da pokrene funkciju "detekcija sudara" 2022. godine, navodi se u izveštaju, citirajući dokumente kompanije i ljude koji su upoznati sa tim.



Ova funkcija bi koristila iPhone i Apple Watch senzore kao što je akcelerometar za "detektovanje saobraćajnih nesreća kada se dogode" delimično merenjem iznenadnog skoka gravitacione sile, poznatije kao G-sila, pri udaru.

U izveštaju se tvrdi da je Apple testirao ovu funkciju u protekloj godini prikupljanjem podataka koje anonimno dele korisnici iPhone-a i Apple Watch-a, a uređaji su očigledno već otkrili više od 10 miliona potencijalnih sudara vozila. Kao i kod bilo koje funkcije u testiranju, izveštaj upozorava da bi Apple mogao da odluči da je ne objavi.

Iz izveštaja:

Apple proizvodi su već otkrili više od 10 miliona potencijalnih udara vozila, od kojih je više od 50.000 uključivalo poziv hitne pomoći.

Apple koristi podatke o pozivu 911 da poboljša tačnost svog algoritma za otkrivanje sudara, pošto hitni poziv povezan sa sumnjivim udarom daje Apple-u više poverenja da se zaista radi o saobraćajnoj nesreći.


Funkcija zvuči slično detekciji pada na Apple Watch Seriji 4 i novijim, koja može da otkrije da li je korisnik doživeo težak pad i automatski pozove hitnu pomoć osim ako ne naznače da je u redu.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: