Pronađi članak:

23. 12. 2021.

Novi iMac Pro ipak bez 27-inča mini LED ekrana



Apple priprema nekoliko modela koje će predstaviti tokom iduće godine uključujući po mnogima, potencijalno najinteresantniji 27” iMac Pro. Još polovinom tekuće godine Apple je polako počeo sa smanjenjem isporuka iMac Pro modela na bazi Intel platforme jer je odluka pala da se i u ovom zahtevnom segmentu, hardver prebaci na sopstveno M1 Pro i MAX rešenje.

Čak će i u dizajnerskom smislu novi M1 iMac Pro doneti određene promene, poput onih učinjenih na MacBook Pro modelima. Iako je prvobitno bilo najavljeno, novi iMac neće biti opremljeni novim mini LED ekranima sa dinamičkim podešavanjem vrednosti osvežavanja između 24Hz i 120Hz. Umesto toga dobiće ekran sa tanjim kućištem i 30-40% više LED dioda koje će omogućiti prikaz osetno svetlije slike. Zamenjeni su procesori sa Intel x86 arhitekturom, a bolje performanse bi trebalo da ponude “inhouse” M1 Pro i M1 MAX rešenja. Pošto novi procesori imaju specifično RAM rešenje, iMac Pro će startovati sa 16 GB dok će u maksimalnoj verziji ponuditi 64 GB brze DDR5 memorije.



Novi M1 iMacPro će ponuditi i više raznovrsnijih opcija za povezivanje računara u odnosu na konvencionalni M1 iMac, pošto će biti opremljen sa četiri Thunderbolt priključka, imaće obavezni LAN konektor i čitač SD memorijskih kartica kako bi u potpunosti izašao u susret potreba profesionalnih kreativaca.

U pogledu spoljašnjeg izgleda, praktično stilski nastavlja M1 iMac liniju ali isto tako koristi raznovorsniju kolor šemu i promenjen raspored unutrašnje strukture zbog upotrebe novog rashladnog sistema koji je u skladu sa potrebama M1 Pro i MAX procesora. Prvi iMac Pro modeli bi na tržište trebalo da stignu prvom polovinom iduće godine.

Krajem 2022. Prema nekim glasinama Apple bi mogao da pokrene liniju klasičnih Mac Pro modela na bazi M2 Pro i M2 MAX procesora koji će ujedno doneti i novi dizajn ove linije računara. Do tada će Apple gotovo sa sigurnošću izbaciti makar jedan model na bazi Intel Xeon W-3300 procesorske platforme, pa je verovatnije da će tranzicija na sopstvenu Apple workstation platformu, zahtevati više vremena nego što je to u slučaju prenosnih i klasičnih desktop Mac računara, prenosi Expreview.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: