Pronađi članak:

6. 12. 2021.

Ovo su najčešće korišćeni emoji u 2021.



Po sve učestalijim pregledima godine na izmaku jasno je kako se bliži praznično razdoblje, obično mirnije kad je reč o aktuelnostima. Svoj tradicionalni pregled najčešće korištenih emoji sličica objavio je konzorcijum Unicode, koji i brine o njihovoj standardizaciji.

Prema njihovim podacima, situacija na vrhu je uobičajena. Oko 5% svih emojija koji se na svetu natipkaju (a takav oblik komunikacije koristi čak 92% ljudi), čini jedan jedini emoji – lice koje plače od smeha. Još jedna godina na prvom mestu za ovaj emoji dolazi uprkos činjenici da ga je generacija Z označila kao "ne-cool", na užas nešto starijih milenijalaca ili boomera, kojima je on i dalje osnovni alat za izražavanje glasnog smeha preko poruka.



Mladi na TikTok-u i drugim mrežama ovih dana, navodno, lice koje plače od smeha (😂) zamenjuju emotikonom mrtvačke glave (💀) i tako prenose poruku da su "umrli od smeha". Uprkos tome, omiljeni plačući smiley i dalje je popularan u svetu.

Nakon njega na Unicodeovoj lestvici sledi univerzalni simbol srca (❤️) sa vrlo visokom frekvencijom korišćenja, nakon čega dolazi do velikog pada. Svi ostali emotikoni koriste se značajno manje, a u opticaju su ih hiljade. Najkorišćenijih 100 emotikona čini oko 82% ukupno podeljenih emotikona u online komunikaciji.

Na prvih deset su mesta tokom ove godine, dakle, bili sledeći simboli:

😂 ❤️ 🤣 👍 😭 🙏 😘 🥰 😍 😊

Unicode je podelio i pobednike u nekoliko zanimljivih kategorija.

Tokom ove godine u kategoriji transporta pobednik je raketa (🚀), kao najčešće korišćeni deo tela ističe se napregnuti biceps (💪), među biljkama prevladava buket cveća (💐), među životinjama leptir (🦋), a u kategoriji sporta najčešće se deli gimnastičar koji radi zvezdu (🤸). Poslednji je izuzetno popularan kao izraz sreće, pa se tako nametnuo ispred daleko popularnijih sportova od gimnastike. Najmanje popularna kategorija, iako pojedinačno najveća sa 258 sličica, su zastave.



Unicode je ove podatke prikupio iz javno dostupnih komunikacija, sa društvenih mreža i sličnih izvora, i u pregled su uključili samo emotikone koji su u upotrebi najmanje godinu dana.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: