Pronađi članak:

5. 1. 2022.

Apple je prva kompanija u istoriji koja je dostigla vrednost od tri biliona dolaraKompanija Apple je nakratko dostigla do tržišne vrednost od tri biliona dolara, čime je postala prva američka i svetska firma kojoj je to pošlo za rukom.

Kretanje vrednosti akcija kompanije Apple u poslednjih godinu dana/Izvor: Nasdaq-Google Akcije tehnološkog giganta u toku jednog dana porasle su od 182,856 do 182,82 dolara, navodi kompanija FactSet. Deonice su prvog dana trgovanja skočile za 4,44 dolara ili 2,5 odsto, odnosno na 182,01, piše The Wall Street Journal.Ovaj potez označio je prekretnicu u eri pandemije koja je dovela Apple i druge tehnološke kompanije do neočekivanih visina.

Cena deonica ove kompanije se utrostručila u odnosu na mart 2020. godine, doprinoseći tako rastu tržišne kapitalizacije tehnološkog giganta za oko dva biliona dolara.

U portfolijima institucionalnih i maloprodajnih investitora akcije kompanije Apple predstavljaju najvažniji proizvod. Rast od 41 odsto od početka 2021. godine predstavlja jedan od najvećih dobitaka u okviru Dow Jones indeksa.

Apple je, zajedno sa kompanijama Microsoft, Nvidia, Aphabet i Tesla, doprinela rastu S&P 500 indeksa od 27 odsto u 2021. godini. Ovi tehnološki giganti imali su 31 odsto udela u učinku indeksa u prošloj godini, navodi S&P Dow Jones Indices.

Epl je dostigao granicu od 2.000 milijardi dolara zajedno s korporacijom Majkrosoft koja sada vredi oko 2.500 milijardi dolara.

Alfabet, Amazon i Tesla su prešli granicu od 1.000 milijardi dolara, a saudijski Oil Co. vredi oko 1.009 milijardi dolara.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: biznis

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: