Pronađi članak:

6. 1. 2022.

Apple prodao više od 40 miliona iPhone-a 13 u protekloj prazničnoj sezoniWedbush-ov analitičar Daniel Ives naveo je u nedavnom istraživanju da je Apple u protekloj prazničnoj sezoni prodao čak 40 miliona svojih novih pametnih telefona.

Te brojke su i za Apple poprilično velike, pogotovo ako se u obzir uzme globalna nestašica čipova zbog koje je poprilično teško, a i skupo doći do tehnoloških proizvoda. Iveosovo istraživanje koje je kasnije objavio Philip Elmer-DeWitt, takođe je predvidjelo da će vrednost tehnološkog giganta iz Cupertina preći tri biliona dolara, što se 3. januara zaista i ostvarilo.Kako prenosi Gizmochina, analitičari predviđaju da će prodaja iPhone-a 13 nastaviti da raste i u 2022. godini, jer Apple nije uspeo da zadovolji potražnju u poslednjem kvartalu prošle godine. U tom razdoblju, je naime, potražnja nadmašila ponudu za čak 12 miliona jedinica. Iz tog razloga analitičari navode da će se ponuda smanjivati u sledeća dva kvartala, sve dok nestašica čipova barem malo ne popusti.

Podsetimo, Apple je lansirao iPhone 13, 13 mini, 13 Pro i 13 Pro Max modele u septembru 2021. godine. Uprkos neznačajnim vizualnim promenama i blagim hardverskim nadogradnjama, izuzev veće stope osvežavanja kod Pro modela i bolje autonomije, kompanijini novi pametni telefoni su i dalje vrlo tražena roba.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: