Pronađi članak:

19. 1. 2022.

Fortnite će ponovo biti dostupan korisnicima iPhone-a



U vreme najveće popularnosti Fortnite-a, izdavač igre Epic Games odlučio se da uđe u rat sa Apple-om koji je, osim sudske parnice, rezultovao i izbacivanjem Fortnite-a sa prodavnice aplikacija za iPhone i iPad u avgustu 2020. Kako Apple ne dozvoljava preuzimanje aplikacija pored njihovog App Store-a, to je značilo da korisnici od tada više ne mogu da preuzmu Fortnite na iPhone, a na isti potez izbacivanja Fortnite-a s prodavnice aplikacija za Android odlučio se i Google.

Od ove nedelje ipak je dostupno rešenje koje omogućava da se na Appple-ovim telefonima ponovno zaigra Fortnite bez njegovog preuzimanja na sam telefon. To će biti moguće zahvaljujući Nvidiji i njihovom streaming servisu GeForce Now. Kako su iz ove kompanije najavili, njihov servis GeForce Now biće dostupan korisnicima Apple-ovih uređaja (ali i Android-a) u beta verziji tokom ograničenog razdoblja, a ono što je zanimljivo je da mu korisnici neće moći pristupiti putem posebne aplikacije, već putem browsera internet stranica Safari, dok će na Android-u biti dostupan putem aplikacije.



Verzija Fortnite-a koja će biti dostupna na iOS-u uključivaće i mogućnost upravljanja igrom putem touch kontrola. Korisnici servisa GeForce Now koji su zainteresovani za Fortnite na iPhone-u trebaju se prvo prijaviti na listu čekanja i nadati se kako će što pre dobiti mogućnost igranja ove popularne igre na svom uređaju.

Tokom testiranja ekipa iz Nvidije želi da sazna iz prakse informacije o kapacitetu servera, grafici i touch kontrolama. Nakon što završi testiranje Nvidia će analizirati prikupljene podatke, u čemu će im pomoći i stručnjaci iz Epic Games-a pa bi jednom u budućnosti Fortnite mogao izaći iz zatvorene beta verzije i postati dostupan svim korisnicima servisa GeForce Now i na iPhone-u i na Android-u.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: