Pronađi članak:

28. 4. 2022.

Apple lansirao program samostalnog popravljanja uređaja



Kompanija Apple juče je objavila kako je zvanično lansirala svoj “self-repair” program, tj. program koji korisnicima omogućava da sami popravljaju svoje uređaje. Šta ovo tačno znači? Sama kompanija Apple je korisnicima omogućila sve neophodne alate i zamenske delove koje mogu kupiti, a zatim sami popraviti svoje mobilne uređaje bez potrebe da isti odnose u neku od ovlašćenih Apple radnji ili šalju pošiljkom na popravku, a zatim čekaju neki duži vremenski period da im se taj isti uređaj vrati u popravljenom stanju.

Dakle, sve je, donekle, u rukama onih spretnijih korisnika koji se ne plaše da sami “prčkaju” po svojim uređajima u nastojanju da ih poprave. U ovom trenutku, kompanija Apple omogućila je delove, alate, i setove za popravku iPhone uređaja za iPhone 12, iPhone 13, kao i treću generaciju iPhone SE modela. Takođe, kompanija Apple planira da vremenom dodatno proširi trenutni izbor uređaja za popravku i na starije modele.



Trenutno, ovaj program dostupan je samo u Sjedinjenim Američkim Državama, a očekuje se da će do kraja godine doći i do Evrope. Pored alata i zamenskih delova, u setovima za popravku nalaziće se i detaljna uputstva. Što se tiče samih alata i delova, korisnici će moći da iskoriste više od 200 različitih komponenti. A kako sve to funkcioniše?

Kako bi popravili svoj uređaj, korisnici će prvo morati da detaljno pregledaju ceo set upustava dostupan na sajtu kompanije Apple, a koje im pomaže da detektuju kvar, što je svakako logično. Nakon što pregledaju svoj uređaj i utvrde kvar, korisnici će moći da poruče neophodne alate i rezervne delove sa sledećeg sajta. Kako sama kompanija Apple kaže, svi delovi i alati prošli su rigorozno testiranje kako bi se utvrdio njihov kvalitet.

Dakle, korisnici naručuju delove, a kompanija Apple takođe prodaje potpun set alata neophodnih za obavljanje svih popravki na njihovim uređajima za 49 dolara, što, moramo priznati, jeste veoma jeftino za ovaj brend. Pored toga, korisnici će moći i da besplatno iznajme sve neophodne alate, obave popravku, i zatim pošalju te iste alate kompaniji Apple u roku od nedelju dana.

Instrukcije koje su dostupne na sajtu kompanije Apple stvarno jesu detaljne, a bilo bi lepo videti isto tako detaljne video snimke, ali o tom po tom. Za sada, sve ovo se čini veoma lepo, a videćemo i kako će korisnici reagovati na sve to.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: