Pronađi članak:

17. 5. 2022.

Apple briše trećinu aplikacija sa App Store-a



Google i Apple nedavno su objavili kako će iz svojih prodavnica aplikacijama, Play Store-a, odnosno App Store-a, odstraniti sve aplikacije koje smatraju napuštenima od strane svojih proizvođača.

Ispostavilo se da čak trećina svih aplikacija spada u ovu kategoriju, a to znači da će ukupno 869.000 njih biti uklonjeno iz Play Store-a, a 650.000 iz App Store-a. Napuštenom aplikaciju smatra se ona koja nije dobila nadogradnju dve godine, što predstavlja ozbiljnu bezbednosnu pretnju jer lako mogu da budu hakovane, navodi analitička kompanija Pixalate.



84% svih aplikacija primilo je barem jednu nadogradnju u prethodnih šest meseci, a to su ujedno i aplikacije koje se najviše preuzimaju (preko 100 miliona puta).

Pixalate je takođe pronašao čak 314.000 aplikacija koje naziva "super-napuštenima", što znači da nisu primili nijednu nadogradnju unazad pet godina. Ovakvih aplikacija u App Store-u je pronađeno 184.000, a u Play Store-u 130.000.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: