Pronađi članak:

17. 5. 2022.

Apple započeo testiranje iPhone-a sa USB-C priključkom



Bloomberg-ov reporter Mark Gurman, objavio je da je Apple već započeo sa testiranjem iPhone-a sa USB-C priključkom, tvrdeći da će korisnici imati priliku da ga vide 2023. godine.

Sličnu je stvar, podsetimo, nedavno objavio i popularni Apple-ov analitičar Ming-Chi Kuo, rekavši da će iPhone 15 biti prvi Apple-ov telefon koji će umesto Lightning priključka dobiti USB-C. To bi, kako se navodi, trebalo poboljšati prenos podataka, brzinu punjenja, a na keaju i olakšati korisnicima svakodnevno rukovanje različitim uređajima.



Gurman takođe tvrdi da se Apple rešava Lightning priključka prvenstveno zbog činjenice da je Veće EU početkom ove godine podržalo USB-C kao jedinstveni standard za punjenje svih vrsta elektronslih uređaja. Upravo zato, na primer, novi iPad Air, Mini i Pro imaju USB-C umesto Lightninga.

U svakom slučaju, prelazak na USB-C predstavljao bi za Apple drugu promenu priključka u istoriji iPhonea. Naime, Apple je od 2007. do 2011. godine koristio sad već "prastari" 30-pinski iPod konektor, a sa iPhone-om 5 prešao je na Lightning, hvaleći tada njegov izdržljivi i inovativni dizajn.

Kompanija je u to vreme prodavala i namenske adaptere za stare punjače po ceni od 29 dolara, što su mnogi, uz malo negodovanja, ipak prihvatili. Dalje, ako je za verovati izvorima Bloomberg-a, Apple već sada radi na adapteru koji bi korisnicima iPhone-a sa USB-C priključkom omogućio da koriste Lightning opremu.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: