Pronađi članak:

13. 5. 2022.

iPhone 15 biće prvi Apple-ov telefon s USB-C priključkom



iPhone 15 biće prvi iPhone koji će umesto Lightning priključka dobiti USB-C, tvrdi poznati Apple-ov analitičar Ming-Chi Kuo.

Naime, Kuo, koji inače dobija informacije direktno od proizvođača komponenti, u svojim objavama je na Twitter-u rekao da će Apple konačno napraviti tu dugo očekivanu promenu 2023. godine.



"Moje najnovije istraživanje pokazuje da će 2H23, novi iPhone, napustiti Lightning i prebaciti se na USB-C priključak. USB-C mogao bi poboljšati prenos podataka i brzinu punjenja, ali konačni detalji specifikacije i dalje ovise o podršci za iOS", napisao je Kuo.

O iPhone-u sa USB-C priključkom "šuška se" gotovo svake godine. Štaviše, Apple je čak dodao USB-C priključak na svoje najnovije iPad tablete, pa je to samo jedan od mnogih dokaza da tehnološki gigant iz Cupertina ozbiljno razmišlja o tome da se reši Lightning-a.

U prilog tomu, naravno, ulazi i činjenica da je Veće EU u januaru ove godine podržalo USB-C kao jedinstveni standard za punjenje pametnih telefona, tableta, digitalnih kamera, prenosnih zvučnika i konzola za video igre, a sve u svrhu smanjivanja elektronskog otpada.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: