Pronađi članak:

11. 5. 2022.

Apple vozilo za mape primećeno u Beogradu



Unapređivanje mapa za iOS korisnike uglavnom znači precizniju navigaciju, bolje označavanje ulica, zaobilaženje gužvi u saobraćaju i još mnogo toga. Iako zvaničnih informacija o ovome nema, danas je na ulicama Beograda primećeno jedno Apple Maps vozilo, što govori više od hiljadu reči.

Da li će Apple krenuti da mapira velike gradove u Srbiji u 3D tehnologiji ili će samo raditi na poboljšanju postojećih mapa dodavanjem detalja još uvek se ne zna, ali ne treba da se iznenadite ukoliko se u nekoj od sledećih iteracija mape u Srbiji značajno promene.





Unapređivanje navigacije


Stvari na kojima Apple radi sa svojim mapama godinama unazad su takozvana napredna navigacija, koja znači bolje kretanje kroz grad zahvaljujući pravilno obeleženim trakama, posebno trake za autobus i taksi, pešačkim prelazima i gužvama na raskrsnicama.

Zahvaljujući informacijama o gužvi na ulicama Apple Maps mogu bolje da procene vreme dolaska na odredište, a kako smo tek počeli da viđamo automobile na našim ulicama, verujemo da je ceo projekat još uvek u početnim fazama razvoja.

Apple je sa iOS m15 uveo naprednu navigaciju za pešake korišćenjem proširene stvarnosti, pa nije isključeno i da će ovo biti jedan deo kojim će biti obuhvaćeni veliki gradovi u Srbiji. Nova opcija omogućava pešacima da podignu telefon i upere kamere ka jednoj od zgrada do ulice, nakon čega će im se ispisati naziv ulice i smer u kojem se nalazi destinacija, ubacujući putokaze u prostor oko nas.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: