Pronađi članak:

11. 5. 2022.

Procureli novi detalji: Evo šta trenutno znamo o iPhone 14 seriji



Za četiri meseca Apple bi trebao da predstavi novu generaciju svojih pametnih telefona. Dva "obična" iPhone-a koja će navodno zadržati prošlogodišnje procesore i dva modela iz serije "Pro" koji bi trebali da donesu najbolje od Apple-ovog hardvera.

Zahvaljujući korisniku Twitter-a Shadow_Leak, prošle nedelje smo saznali šta možemo da očekujemo od verzije iPhone-a 14 Pro koja će, očekivano, doneti hardverska poboljšanja, ali ima i jedna loša vesti - viša cena.



iPhone 14 Pro, prema tim podacima, imaće ekran dijagonale 6,06 inča frekvencije osvežavanja od 120 Hz, pri čemu treba naglasiti kako su ranije neke glasine govorili kako će ekran ipak biti malo veći, tako da ćemo tek u septembru saznati tačne informacije.

Telefon će pokretati čipset A16 Bionic, očekuje 6GB RAM-a (pre se spominjalo čak 8GB RAM-a) te će biti dostupan u verzijama od 128 GB prostora za skladištenje podataka do 1TB. Sa zadnje strane imaće 3 kamere - glavu kameru rezolucije 48MP i još dve 12MP kamere. S novim velikim senzorom, osim što će fotografije biti kvalitetnije, novi bi iPhone mogao snimati i video zapise još veće rezolucije (8K).

Dizajn telefona trebao bi, za iPhone, da donese jednu značajnu novost, o čemu smo već i pisali, a odnosi se na hardversku urez na ekranu. Notch, čini se, odlazi u istoriju, barem na modelima iz serije Pro pa bi ga trebala zameniti rupica u ekranu u obliku pilule u kojoj će biti smeštena kamera za snimanje selfija i senzori.

Još jedna promena, dakle, odnosiće se i na cenu koja će biti veća za sto dolara u odnosu na iPhone 13 Pro tako da će njegova početna cena za model kapaciteta 128GB iznositi 1100 dolara.

Pored spomenutih promena, nova generacija iPhone-a donosi i još jedan veliki novitet, a to je što Apple verovatno neće predstaviti iPhone 14 mini, već će se odlučiti na verziju običnog iPhone-a, ali sa većim ekranom koja će se zvati iPhone 14 Maxi i verovatno će imati 6,7-inčni ekran i specifikacije kao "običan" iPhone 14.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: