Pronađi članak:

11. 5. 2022.

Posle više od 20 godina Apple prestaje da proizvodi iPod



Uz široku prisutnost iPhone-a, ali i svih drugih mogućih pametnih uređaja koji su u stanju da reprodukuju muziku, već duže vreme je jasno kako na tržištu više nema mesta za samostalne MP3 playere. Apple-ov iPod Touch ostao je jedini takav uređaj visoke klase koji se još proizvodio u velikim količinama, ali i njemu je sada došao kraj.

Iz Cupertina je službeno objavljeno, u saopštenju nazvanom "Muzika živi i dalje", kako je proizvodnja njihovog poslednjeg iPoda zaustavljena.

iPod Touch će se prodavati samo dok postoje zalihe, kažu iz Applea, osvrćući se na dve decenije digitalne muzike i uređaje koji su promenili način na koji se ona konzumira.

Danas se muzika primarno sluša preko muzičkih streaming servisa dostupnih na telefonima, tabletima, pametnim satovima, pametnim zvučnicima i računarima, pa je vreme da se ova linija proizvoda polako ugasi.



Poslednja, sedma generacija iPoda Touch dostupna je u SAD-u već od 199 dolara, a u Srbiji se još može naći po ceni od 35.400 dinara, dok traju zalihe.

Pogledajte prezentaciju prvog iPod-a koji je pokrenuo revoluciju:





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: