Pronađi članak:

23. 5. 2022.

Potražnja za iPhoneom ostaje visoka uprkos usporavanju tehnološkog tržišta



Potražnja za iPhone-om u ovom kvartalu je do sada ostala iznenađujuće visoka uprkos široko rasprostranjenim problemima u lancu snabdevanja i drugim faktorima koji utiču na tehnološku industriju, kažu analitičari iz Vedbusha Daniel Ives i John Katsingris.

Sumirajući rezultate svojih istraživanja u novoj belešci za investitore, analitičari tržišta su rekli da su se Apple-ovi vodeći uređaji dobro držali uprkos "kompresiji u tehnologiji" i strahovima od usporavanja rasta, što se ogleda u smanjenoj ceni akcija Apple-a.



Apple je prošlog meseca saopštio da će prekidi zatvaranja u Kini i nestašica silicijuma i dalje otežati proizvodnju dovoljno proizvoda da se zadovolji jaka potražnja potrošača kako godina odmiče, i da će to na kraju uticati na Apple-ov kvartalni prihod.

Vedbuš je rekao da bi blokada i problemi u lancu snabdevanja trebalo da budu vrhunac zabrinutosti u junskom kvartalu, ali da će se onda spustiti u ključne septembarske i decembarske kvartale nakon Appleovog lansiranja iPhone-a 14.

Verujemo da bi početni i proizvodni planovi za iPhone 14 trebalo da budu skromni u odnosu na iPhone 13, što govori o Apple-ovom poverenju da će nagomilana potražnja za ovim sledećim izdanjem ostati zdrava uprkos nervoznom makrou.

Vedbush analitičari tvrde da investitori potcenjuju lepljivost Appleovog ciklusa nadogradnje i da će Appleova instalirana korisnička baza biti ključna za prodaju ‌iPhonea 14‌ ove godine, sa skoro četvrtinom od 1 milijarde iPhone-a u opštoj cirkulaciji nije nadograđeno otprilike 3,5 godine.

Povrh ove prednosti koju Apple drži u odnosu na rivale, Vedbuš očekuje da će Apple-ov posao sa uslugama ove godine iznositi otprilike 80 milijardi dolara godišnjeg prihoda i da će rasti „stabilnim dvocifrenim klipom“ do 2023. „Verujemo da je Apple-ovo poslovanje sa uslugama samo vredi severno od 1 bilion dolara, što zajedno sa vodećim hardverskim poslovanjem čini rizik/nagrada veoma ubedljivim na sadašnjim nivoima“, rekli su analitičari.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: macrumors

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: