Pronađi članak:

13. 6. 2022.

iOS 16 omogućava brisanje još više preinstaliranih Apple aplikacija



Nakon malo detaljnijeg pregleda mogućnosti novog iOS 16 operativnog sistema, uočeno je da su proširene mogućnosti naknadnog brisanja pre-instaliranih aplikacija, uključujući mogućnost da zauvek uklonite: “Find”, “Health” i “Clock”. Sve to možete učiniti i na iPadOS 16 verziji.

Uzmimo za primer “Clock”. Ukoliko iz dna duše mrzite Apple-ov alarm, od sada ga možete kompletno ukloniti sa vašeg uređaja. Apple je mogućnost brisanja fabrički ugrađenih aplikacija omogućio još 2016. na iOS 10 verziji, ali je na samom početku ova opcija bila prilično ograničena.

Na sreću, tokom vremena, pošto su uvideli koliko korisnike pojedine aplikacije iritiraju, lista potencijalno zamenjivih aplikacija proširena na današnjih 27 i to pre lansiranja iOS 16 verzije.



Apple skreće pažnju da su neke od pre-instaliranih aplikacija povezane sa pojedinim sistemskim funkcijama ili služe kao veza sa Apple Watch uređajima i da bi uklanjanje takvih aplikacija ograničila funkcioisanje nekih osnovnih mogućnosti uređaja. Ipak, u najnovijoj iOS verziji je moguće izbrisati čak i Find App, što sa druge strane neće uticati na mogućnost pronalaska samog telefona ako ga kojim slučajem negde zagubite.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: