Pronađi članak:

30. 6. 2022.

iPhone je najprodavaniji pametni telefon u premium segmentuPrema recentnom izveštaju Counterpoint Research-a, Apple u prvom kvartalu ove godine ima tržišni udeo od 62 posto u globalnom segmentu premium pametnih telefona, odnosno onih koji su skuplji od 400 dolara.

Drugim rečima, dva od svaka tri pametna telefona prodana iznad 400 dolara, bili su iPhone-i. Kako navode podaci, u prvom kvartalu 2022. godine: 23 posto kupaca premium segmenta odlučilo se za kupovinu iPhone-a 13, 13 posto njih izabralo je Pro Max verziju, dok je Pro verzija bila odabir za njih 9 posto.Na četvrtom se mestu nalazi iPhone 12 koji je izabralo 8 posto kupaca, dok se na petom mestu ponosno smestio Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, kao najprodavaniji Android telefon u premium segmentu.

Budući da se u premium segment svrstavaju telefoni skuplji od 400 dolara, to ujedno znači da i neki uređaji srednje klase mogu ući u tu kategoriju, poput, na primer Samsung Galaxy A53 5G modela, koji je popularan izbor brojnih korisnika.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: