Pronađi članak:

30. 6. 2022.

Apple sprema još mnogo novih uređaja za jesenWWDC je došao i prošao je početkom juna, videli smo novi M2 procesor i novu generaciju MacBook Air računara, ali je veliki broj hardverskih noviteta izostao. Međutim, Apple itekako ima šta da predstavi publici ove godine, makar prema detaljima portala TheVerge. Evo pregleda svega onoga što ova kompanija sprema za jesen tekuće godine.

Novi Mac računari


Šta se to beli u gori zelenoj, i šta to sve možemo očekivati od kompanije Apple na jesen? Za početak, tu su novi Mac računari. Prema rečima poznatog analitičara Marka Gurmana, mogli bismo da vidimo nekoliko novih računara sa M2 čipom. Neki od njih bi trebalo da budu:

  • Mac mini sa M2 i M2 Pro procesorom
  • MacBook Pro sa dijagonalom ekrana od 14 i 16 inča sa M2 Pro i M2 Max procesorima
  • Mac Pro sa M2 Ultra i M2 Extreme procesorima

iPhone 14 serija


Već neko vreme se govori o karakteristikama Apple iPhone 14 uređaja, a na jesen ćemo najzad saznati tačne karakteristike ove serije telefona. U “Pro” telefonima ćemo najverovatnije videti novi A16 Bionic procesor, a nadamo se i Always-on displej kao i nove, unapređene kamere više rezolucije, najverovatnije 48 MP.

iPad noviteti


Što se tiče tablet računara, prema rečima Marka Gurmana na jesen će se najverovatnije pojaviti iPad Pro modeli od 11 i 12,9 inča koji će u sebi imati novi M2 procesor. Pored toga, očekuje se i novi “bazični” iPad sa A14 procesorom, 5G podrškom i USB-C portom.

Pametni satovi


Ove jeseni nas očekuju ne jedan, već tri Apple pametna sata. Prvi među njima je Apple Watch Series 8, zatim je tu nova SE serija, dok će ova kompanija najverovatnije predstaviti i poseban model pametnog sata namenjen upotrebi pri ekstremnim sportovima. Gurman navodi kako S8 procesor koji bi trebalo da se nađe u ovim pametnim satovima neće doneti drastične razlike u performansama u odnosu na prošlogodišnje modele.

Slušalice


Očekujemo i novi model AirPods Pro slušalica sa novim čipom, poboljšanim drajverima i naprednijom aktivnom redukcijom buke. Pored toga, ove slušalice mogle bi doneti podršku i za “lossless” audio formate. Dakle, mnogo toga se krčka, a koliko će ukusno biti videćemo na jesen.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: