Pronađi članak:

12. 9. 2022.

Brazil zabranio prodaju iPhone-a bez punjača



Ministarstvo pravosuđa i javne sigurnosti u Brazilu naložilo je Apple-u da zaustavi prodaju svih iPhone-a koji dolaze bez punjača te ga kaznilo sa 2,34 miliona dolara.

Brazilska agencija za zaštitu potrošača, Senacon, tvrdi da je Apple-ova odluka da se odrekne punjača teret za kupce pa da bi trebali da pronađu druge načine da smanje svoj uticaj na okolinu. Kako kažu iz Senacona, nedostatak punjača čini iPhone nepotpunim i tera kupce na dodatni trošak, prenosi The Verge.



Apple se oglasio nakon ove kazne i zabrane, rekavši da će raditi na rešavanju problema sa Senaconom, inače odeljenjem unutar brazilskog Ministarstva pravosuđa i javne bezbednosti.

"Već smo dobili nekoliko sudskih presuda u Brazilu po ovom pitanju i uvereni smo da su naši kupci svesni raznih opcija za punjenje i povezivanje svojih uređaja", kaže tehnološki gigant iz Cupertina.

Podsećamo da je Brazil već prošle godine kaznio Apple sa dva miliona dolara zbog nedostatka punjača uz iPhone 12 modele.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: