Pronađi članak:

15. 5. 2023.

iPhone uskoro dolazi sa Apple-ovim microLED ekranom



Apple se trenutno oslanja na mnoge tehnologije drugih kompanija za proizvodnju svojih proizvoda. Jedna od ključnih tehnologija je tehnologija izrade ekrana, posebno OLED paneli za iPhone. Trenutno, oko 70% isporuka tih ekrana dolazi od Samsung-a, dok LG i kineska kompanija BOE zadovoljavaju preostalih 30%.

U skladu sa svojom ustaljenom strategijom diversifikacije dobavljača komponenti, Apple je razvio sopstvenu tehnologiju izrade ekrana pod nazivom microLED, koju je takođe patentirao. Prema izveštaju sa Digitimes-a, za proizvodnju ovih ekrana biće zadužen LG, koji bi trebao da ima dovoljne kapacitete da zadovolji Apple-ovu potražnju.

Jedan od prvih uređaja koji će koristiti novu microLED tehnologiju biće Apple Watch, a kasnije se očekuje da će se ista tehnologija primeniti i na iPhone. Tačan trenutak kada će se to dogoditi još uvek nije poznat, ali neki pretpostavljaju da će serijska proizvodnja microLED ekrana početi sledeće godine.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: