Pronađi članak:

30. 6. 2023.

iOS korisnici dobili mogućnost izmene poruka na WhatsApp-u



Dodata je dugo očekivana mogućnost uređivanja poslatih poruka na WhatsAppu, čime je aplikacija postala još privlačnija svojim korisnicima. Mark Zuckerberg, izvršni direktor Meta kompanije, objavio je 22. maja da će uskoro biti dostupna mogućnost uređivanja WhatsApp poruka, ali da će neko vreme biti potrebno da se ta funkcionalnost pojavi na svim uređajima. Zuckerberg je objavu o promeni podelio na Facebooku: "Sada možete uređivati svoje WhatsApp poruke do 15 minuta nakon slanja!" Mnogi korisnici Androida i iOS-a su bili iznenađeni kada su primetili da ova mogućnost nedostaje na njihovim uređajima.

Međutim, od najnovije verzije WhatsApp-a za iOS (23.12.76), sada možete uređivati WhatsApp poruke na svom iPhone-u. Od najnovijeg ažuriranja WhatsApp-a, korisnici imaju 15 minuta da isprave greške u svojim porukama. Jednostavno pritiskanjem i zadržavanjem tekstualne poruke, možete pristupiti meniju nove funkcionalnosti. Dugme za izmenu se nalazi ovde. Prema WhatsApp-u, čak i izmenjene poruke su sigurne zbog end-to-end enkripcije.



"Imate mogućnost uređivanja teksta u roku od 15 minuta nakon slanja", navodi se u opisu verzije aplikacije u App Store-u za najnoviju verziju WhatsApp-a. Da biste uredili poruku, pritisnite je i zadržite je nekoliko sekundi, a zatim odaberite "Uredi". Može vas razočarati činjenica da nije moguće izmeniti primljenu WhatsApp poruku bez izazivanja sumnje. Umesto toga, pored vremena poslednje izmene poruke, pojaviće se oznaka za izmenu. Na dnu poruke će se pojaviti oznaka "ažurirano" kako bi obavestila primaoca da je poruka izmenjena, ali WhatsApp neće otkriti istoriju promena.

Pored uređivača poruka, korisnici sada mogu dodati WhatsApp pozivni link u iOS aplikaciju Kalendara tako što će prilikom kreiranja poziva kliknuti na dugme "Dodaj u kalendar" u sekciji Pozivi. Ako ne vidite ove funkcije na svom iPhone-u, verovatno koristite stariju verziju WhatsApp-a. Da biste iskoristili sve nove mogućnosti WhatsApp-a, preporučuje se korišćenje najnovije verzije.





Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: