Pronađi članak:

15. 2. 2024.

Od 10 najprodavanijih telefona u 2023., čak 7 je Apple-ovih



Prema izveštaju od prošlog meseca, Apple je prvi put u poslednjih 13 godina prestigao Samsung kao vodeći brend pametnih telefona. Sada, istraživačka firma Canalys se vratila sa novim podacima o deset najprodavanijih pametnih telefona koji su isporučeni prošle godine širom sveta. Očekivano, Apple je ponovo dominirao listom sa najvećim brojem uređaja. Međutim, nijedan drugi brend pametnih telefona osim Apple-a i Samsung-a nije uspeo da se nađe na listi. Pročitajte sve detalje u nastavku.

Prema izveštaju Canalys-a, iPhone 14 Pro Max je bio najprodavaniji pametni telefon na globalnom nivou sa 34 miliona prodatih jedinica. iPhone 15 Pro Max je zauzeo drugo mesto sa 33 miliona jedinica nakon što je lansiran u septembru. Treće mesto je zauzeo iPhone 14 sa 29 miliona isporučenih jedinica. iPhone 14 Pro i dvogodišnji iPhone 13 zauzeli su četvrto i peto mesto sa 29, odnosno 23 miliona isporučenih jedinica.



Prvih pet uređaja koji su prodati prošle godine potiču od kompanije Apple. iPhone 15 Pro se nalazio na sedmom mestu liste sa 21 milion prodatih jedinica. Standardni iPhone 15 je zatvorio listu top 10 sa 17 miliona prodatih jedinica. iPhone 14 Plus i iPhone 15 Plus su značajni modeli koji nedostaju na listi.

Samo tri telefona kompanije Samsung su se našla među deset najprodavanijih pametnih telefona prošle godine. Značajno je da su pripadali Samsung-ovoj Galaxy A seriji. To uključuje Galaxy A14 4G na šestom mestu sa 21 milion prodatih jedinica. Ostala dva modela su Galaxy A54 5G i Galaxy A14 5G na osmom i devetom mestu, redom.

Nijedan drugi brend, uključujući OnePlus, Xiaomi, Vivo, itd., nije uspeo da se nađe na listi najprodavanijih telefona prošle godine.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: