Pronađi članak:

7. 3. 2017.

Kako će funkcionisati bežično punjenje na iPhone 8 uređaju?



U poslednjih nekoliko nedelja se pojavilo mnogo glasina o bežičnom punjenju iPhone 8 uređaja, a jedna stvar je gotovo sigurna: ova funkcija će definitivno postojati na novom uređaju. Nije u potpunosti jasno koju će tehnologiju Apple koristiti za ovu svrhu, a navodno 5 različitih timova radi na pronalaženju najbolje opcije.

Svi sa nestrpljenjem čekaju iPhone 8 i sve nove funkcije koje će sa njim stići. Stiglo je mnogo vesti i glasina od različitih izvora o nestanku Home dugmeta, “sandwich dizajnu”, novim 3D senzorima koji prepoznaju lica, pa čak i bežičnom punjenju. Mnogi su saglasni u tome da poslednja navedena funkcija dolazi, a među njima je i Kuo, pa smatramo da sa pouzdanošću možemo reći da je ova funkcija gotovo izvesna. Ali, hoće li raditi?






Apple se nedavno pridružio grupi Wireless Power Consortium, koja broji 213 članova u ovom trenutku, među kojima su i multinacionalne kompanije kao što je Apple. Moguće je da razmišljaju o standardizaciji ove tehnologije u saradnji sa kompanijama i moguće je da će se punjenje iPhone-a 8 obavljati tradicionalnom Qi tehnologijom. To ne bi bio potpuno nov izum, s obzirom da punjači Apple Watch-a rade na isti način.

Osnova Qi tehnologije je da može puniti bilo koji uređaj, jer pruža snagu od 1 do 2000 W (vati). Možete puniti svoj iPad, iPhone, Apple Watch ili MacBook ovakvim punjačem. Kompanije koje su se pridružile ovoj grupi kako bi stvarale inovativnu tehnologiju su, između ostalih, Samsung, LG, HTC, Qualcomm, Dell, Canon, Sony i Huawei.



Još jedna mogućnost su uređaji koji će puniti jedni druge u budućnosti. MacBook bi, primera radi, mogao puniti iPhone ili iPad na osnovu indukcione teorije. Koliko znamo, nekoliko timova radi na pronalaženju savršenog rešenja: izvor u Reuters-u tvrdi da je reč o 5 različitih timova.
Ovo nas ne iznenađuje, jer kompanija uvek razmatra sva moguća rešenja pre nego što se počne sa procesom razvoja, a Steve Jobs je bio posebno poznat po tome. Pre tri meseca se pojavila vest da inženjeri testiraju 10 različitih prototipova iPhone uređaja u isto vreme: raspon mogućnosti je danas verovatno mnogo manji.



Vremena polako ponestaje, a Apple će uskoro morati da odluči koju će metodu odabrati, jer neki izvori tvrde da će Apple započeti proizvodnju ranije nego što je to do sada bio slučaj. To verovatno rade da bi osigurali bolji kvalitet u odnosu na prethodne godine i kako bi proizveli više uređaja na vreme, što bi umanjilo mogućnost nestašice nekih modela (mislimo na iPhone 7 Plus, naravno).

PROČITAJ JOŠ:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: