Pronađi članak:

6. 3. 2017.

U prodaji ponovo čuveni sat koji je nosio Stiv Džobs



Kompanija Seiko je odlučila da ponovo uvrsti u svoju ponudu model iz Seiko Chariot serije, koji je nosio bivši CEO Apple-a, Steve Jobs.

Verovatno je većini čitalaca poznata fotografija u nastavku teksta, na kojoj Steve Jobs sedi prekrštenih nogu u svom domu u Woodside-u, u saveznoj državi Kaliforniji, naslonjen na prvi Macintosh. Ako ste pažljivo pogledali fotografiju, mogli ste primetiti sat na njegovoj levoj ruci, koji se nazire ispod majice. Ne, nije reč o ranom prototipu Apple Watch-a, već o Seiko Chariot satu.






Fotograf Norman Seeff je izjavio sledeće o pomenutoj fotografiji, koju je snimio 1984. godine:


Samo smo sedeli, pričali o kreativnosti i svakodnevnom životu u njegovoj dnevnoj sobi. Razgovor se postepeno produbljivao, a zatim je Steve otišao iz sobe, vratio se i napravio tu pozu. Spontano je seo sa Macintoshom u svom krilu.

Snimio sam fotografiju iz prvog pokušaja i još nekoliko fotografija, čak je napravio nekoliko joga poza – podigao je nogu i stavio je iznad ramena. Nije bilo nekakvog određenog koncepta – bilo je potpuno spontano, i u tom momentu nismo ni pomislili da će ta fotografija krasiti naslovnicu časopisa.


Jobs je bio poznat po tome što je voleo jednostavnost, pa ne čudi što je odabrao ovakav minimalistički dizajn. Fanovi koji vole prikupljati stvari koje su povezane sa njihovom najdražom kompanijom nisu imali sreće, jer je japanski proizvođač prestao sa proizvodnjom ovog modela sata. Model koji je bio u vlasništvu Steve Jobs-a je dostigao astronomsku cenu. Prodat je prošle godine u februaru na aukciji, za neverovatnih 39 hiljada eura.


Originalni primerak sata

Sada je Seiko najavio kako će vratiti ovaj model u svoju ponudu, za relativno prihvatljivu cenu. Sat će biti dostupan u dve veličine, od 33 mm i 37.5 mm, i to sa crnim ili belim kazaljkama. Kaiš će biti izrađen od teleće kože u oba slučaja. Sat bi trebao biti dostupan od 10. marta, sa cenom od oko 170 eura.


Novi model

Jedina prepreka je što vam osim novca za sat treba i novac za kartu do Japana, jer će biti dostupan samo u toj zemlji. Seiko je ostvario saradnju sa kompanijom Nano Universe iz Tokija, koja se bavi modnim dizajnom, kako bi vratili ovaj sat u svoju ponudu. Nadamo se kako će vremenom ovaj model biti dostupan i izvan Japana.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: