Pronađi članak:

5. 5. 2017.

I Apple je iznenađen uspehom iPhone-a 7 Plus



Nedavno je objavljen Apple-ov tromesečni fiskalni izveštaj, a mi smo u ovom članku prikupili i izdvojili sve najvažnije informacije. Tokom same prezentacije izveštaja je izneto i par zanimljivosti, poput one da je Apple takođe bio iznenađen činjenicom da je iPhone 7 Plus postao vrlo popularan.

Onog trenutka kada smo saznali prve informacije o prodaji iPhone-a 7, koji je predstavljen prošlog septembra, bilo je jasno da će iPhone 7 Plus biti vrlo popularan i ove godine, što više i nije veliko iznenađenje. Ovaj uređaj poseduje dodatnu RAM memoriju, bolju kameru, a promene u navikama potrošnje medija su svakako dodatno ohrabrile korisnike da kupe nov model. Ipak, ako malo razmislimo o svemu, nije sasvim jasno da li je ova podela između osnovnog modela i Plus-a dobra za korisnike ili ne. Suština je u sledećem.




Ranije nije bilo većih razlika u pogledu hardvera između dva modela. Oba telefona su, u osnovi, imala iste funkcije i opcije. Po logici stvari, Apple je stavio veću bateriju u Plus model, ali je veći ekran oduzeo deo povećanja kapaciteta. Malo veća gustina piksela, malo bolja kamera, ali u suštini imate isti telefon. Jedina razlika je, dakle, bila veličina. Tako je bilo i za iPhone 6s seriju.



Izgleda da se prošlog septembra lansiranjem iPhone 7 i 7 Plus modela mnogo toga promenilo. Kamera na Plus-u je dosta bolja, čak ih je dobio dve. I ne samo to, već i 50% veći RAM. Polako ali sigurno, dva modela su se razilazila u pogledu specifikacija.

Možda je takvo razdvajanje prouzrokovalo da glasine o iPhone-u 8 budu takve kakve su danas. Jedna od njih je i da će uz referentni model sa većim ekranom i svim dostupnim sadržajem postojati i onaj koji će dobiti samo deo novih funkcija. Prema rečima Tim Cooka izgleda da je takvo razdvajanje bilo spontano. Apple nije razmatrao činjenicu da će iPhone-u 7 Plus ići ovako dobro.

Potražnja za iPhone 7 Plus modelom je bila mnogo veća nego što smo očekivali. Naša pogrešna procena popularnosti ovog uređaja koštala nas je nestašice ovog modela tokom decembra.



U poređenju sa tim kako je išlo 6s i 6s Plus-u u ovo vreme prošle godine, iPhone 7 i iPhone 7 Plus beleže slabije rezultate za 1%. Međutim, popularnost Plus linije je obeležena i podatkom da je kompanija uspela da poveća zaradu od prodaje telefona za 1%, što je verovatno zbog veće marže Plus modela. Cook je spomenuo i da je 7 Plus uspeo da nadmaši sve Plus modele u prodaji, iako u poslednje tri godine nije bilo nikakve promene u pogledu dizajna. Taj podatak još više iznenađuje kada znamo da tržište čeka i da je mnoštvo onih koji verovatno izdvajaju novac za iPhone 8, za koji je obećano da će biti revolucionaran.

Tim Cook je zaključio sledeće:


Svaki put kada lansiramo neki proizvod, mi naučimo nešto novo, dovedemo svoje modele u red i narednog puta primenimo sve što smo naučili.



Možemo samo da se nadamo da ovo neće značiti i trajno odvajanje osnovnog modela i Plus-a ovog septembra, jer iako ima onih koji vole velike telefone, mnogo je i nas koji ne bi želeli ništa preko 4.7”.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: