Pronađi članak:

5. 5. 2017.

Broj korisnika Apple usluga rapidno raste – 3 miliona novih!



Broj korisnika usluga kompanije Apple je u konstantnom porastu. Prema Verto Analytics-u, čak tri miliona novih korisnika je registrovano u SAD-u u periodu od decembra do marta. Više od pola američkih internet korisnika upotrebljavaju bar jednu od Apple-ovih usluga.

Nakon izlaska Apple Music-a konstantan rast usluga se nastavio do danas. Kompanija iz Kupertina u ovom segmentu svog poslovanja zaista dobro zarađuje. Cifre pokazuju da se korisnicima sviđaju Apple-ove usluge. Verto Analytics-ov analitičar tvrdi da je kompanija uspela da akumulira tri miliona novih korisnika u poslednja tri meseca, uključujući web usluge, aplikacije i cloud usluge. Iako su neke od ovih usluga dostupne i za druge operativne sisteme, kao na primer Apple Music, većina njih funkcioniše samo unutar Apple-ovog zatvorenog sistema.






Iako je u decembru 2016. godine Apple imao samo 114.8 miliona korisnika u pogledu svih usluga u SAD-u, ovaj broj je porastao na 117.1 miliona korisnika do marta 2017. godine. Biće da je brzi rast Apple Music-a imao ogromnu ulogu u ovome. Dostigao je cilj od 20 miliona pretplatnika nakon godinu i po dana od lansiranja, a broj korisnika je bio blizu 70 miliona u decembru 2016. godine. Iz tog razloga, rast od milion korisnika mesečno nije nikakvo iznenađenje. Na ovaj rezultat može da utiče i iCloud usluga, koja vam za vrlo malo novca nudi pretplatu na adekvatnu količinu paketa za čuvanje podataka.

Ono što je još važnije je ogroman porast prisustva App Store-a u poslednjih godinu dana. U pitanju su neverovatni rezultati. U pogledu svih svetskih regiona, ostvaren je rast od 40%, a zapanjujućih 90% je ostvareno u istaknutim područjima kao što su SAD, Velika Britanija, Kina i Japan. Prema Apple-ovom zvaničnom Q2 izveštaju, imali su čak 7 milijardi dolara prihoda od usluga, što je porast od 16% u poređenju sa istim periodom prošle godine. Ovi segmenti samo nastavljaju sa rastom.



Apple-ove biznis usluge su takođe porasle. U martu je Apple-ov App Store brojao 88.1 miliona korisnika, što je značilo porast od tri miliona od ukupno 85.3 miliona pretplatnika koliko je bilo u decembru. Ukupno vreme koje su korisnici tokom marta proveli u App Store-u je u proseku iznosilo 27,8 minuta. Uspeh koji su iOS uređaji postigli App Store nastoji da održi. I dok aplikacije nastavljaju da dominiraju nad vremenom koje potrošimo koristeći smartfon, ovaj izlog i kontrola nad njim, ostaju ključne snage za Apple u današnjem digitalnom okruženju.

Podaci Vero Analytics-a pokazuju da su korisnici u proseku proveli 7 sati i 51 minut koristeći Apple-ove usluge. Kompanija je uspela da dosegne čak do 54.4% svih američkih korisnika interneta, što je broj od oko 117.8 miliona korisnika. Korišćenje usluga i aplikacija su takođe uključeni, pa ovaj procenat iznosi 28.9% samo u pogledu telefona, što je približno broju od 61.4 miliona korisnika. Sve u svemu, kompanija je uspela da pridobije 51.9% korisnika interneta na jedan ili na drugi način. Blizu polovine ovih korisnika dnevno upotrebljava Apple-ove usluge, a razlog za to mogu biti integrisane aplikacije iOS-a. Takođe, rast App Store-a prikazuje vrlo trajnu tendenciju.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: