Pronađi članak:

5. 5. 2017.

I Apple je iznenađen uspehom iPhone-a 7 PlusNedavno je objavljen Apple-ov tromesečni fiskalni izveštaj, a mi smo u ovom članku prikupili i izdvojili sve najvažnije informacije. Tokom same prezentacije izveštaja je izneto i par zanimljivosti, poput one da je Apple takođe bio iznenađen činjenicom da je iPhone 7 Plus postao vrlo popularan.

Onog trenutka kada smo saznali prve informacije o prodaji iPhone-a 7, koji je predstavljen prošlog septembra, bilo je jasno da će iPhone 7 Plus biti vrlo popularan i ove godine, što više i nije veliko iznenađenje. Ovaj uređaj poseduje dodatnu RAM memoriju, bolju kameru, a promene u navikama potrošnje medija su svakako dodatno ohrabrile korisnike da kupe nov model. Ipak, ako malo razmislimo o svemu, nije sasvim jasno da li je ova podela između osnovnog modela i Plus-a dobra za korisnike ili ne. Suština je u sledećem.
Ranije nije bilo većih razlika u pogledu hardvera između dva modela. Oba telefona su, u osnovi, imala iste funkcije i opcije. Po logici stvari, Apple je stavio veću bateriju u Plus model, ali je veći ekran oduzeo deo povećanja kapaciteta. Malo veća gustina piksela, malo bolja kamera, ali u suštini imate isti telefon. Jedina razlika je, dakle, bila veličina. Tako je bilo i za iPhone 6s seriju.Izgleda da se prošlog septembra lansiranjem iPhone 7 i 7 Plus modela mnogo toga promenilo. Kamera na Plus-u je dosta bolja, čak ih je dobio dve. I ne samo to, već i 50% veći RAM. Polako ali sigurno, dva modela su se razilazila u pogledu specifikacija.

Možda je takvo razdvajanje prouzrokovalo da glasine o iPhone-u 8 budu takve kakve su danas. Jedna od njih je i da će uz referentni model sa većim ekranom i svim dostupnim sadržajem postojati i onaj koji će dobiti samo deo novih funkcija. Prema rečima Tim Cooka izgleda da je takvo razdvajanje bilo spontano. Apple nije razmatrao činjenicu da će iPhone-u 7 Plus ići ovako dobro.

Potražnja za iPhone 7 Plus modelom je bila mnogo veća nego što smo očekivali. Naša pogrešna procena popularnosti ovog uređaja koštala nas je nestašice ovog modela tokom decembra.U poređenju sa tim kako je išlo 6s i 6s Plus-u u ovo vreme prošle godine, iPhone 7 i iPhone 7 Plus beleže slabije rezultate za 1%. Međutim, popularnost Plus linije je obeležena i podatkom da je kompanija uspela da poveća zaradu od prodaje telefona za 1%, što je verovatno zbog veće marže Plus modela. Cook je spomenuo i da je 7 Plus uspeo da nadmaši sve Plus modele u prodaji, iako u poslednje tri godine nije bilo nikakve promene u pogledu dizajna. Taj podatak još više iznenađuje kada znamo da tržište čeka i da je mnoštvo onih koji verovatno izdvajaju novac za iPhone 8, za koji je obećano da će biti revolucionaran.

Tim Cook je zaključio sledeće:


Svaki put kada lansiramo neki proizvod, mi naučimo nešto novo, dovedemo svoje modele u red i narednog puta primenimo sve što smo naučili.Možemo samo da se nadamo da ovo neće značiti i trajno odvajanje osnovnog modela i Plus-a ovog septembra, jer iako ima onih koji vole velike telefone, mnogo je i nas koji ne bi želeli ništa preko 4.7”.

Pročitaj još:
Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: