Pronađi članak:

6. 5. 2017.

[UPUTSTVO] Kako da očistite Lightning konektor na svom iUređaju



Ulaz za Lightning priključak često zna sakupljati prljavštinu. S obzirom na to, nakon nekog vremena mogu da se pojave problemi sa punjenjem baterije. Srećom, ovaj problem se vrlo lako može rešiti.

Kada bi se dogodili problemi tog tipa, velika je verovatnoća da biste odneli svoj iPhone u servis. Ipak, rešenje problema je jednostavnije nego što ste mogli da zamislite. Potrebno je samo da očistite ulaz za Lightning priključak.




Nažalost, bez obzira na to koliko ste pažljivi sa svojim iPhone-om, ulaz za punjač se vremenom može napuniti prašinom i drugim česticama. To obično ne stvara nikakve poteškoće, ali se može javiti problem prilikom punjenja, koji može dovesti do potpune nemogućnosti da se telefon napuni. Na naslovnoj fotografiji ovog članka smo prikazali prljavštinu iz svih naših telefona. Na brzinu smo ih očistili da bismo vam pokazali koliko nečistoće može tu da se nakupi.

U slučaju da ne možete da prikačite kabl na ulaz telefona, jer se nastavak za punjenje ili zaglavi na ulazu ili neobično namesti, nemojte pokušavati silom da ga ugurate. Ako pogledate u otvor, možda ćete i sami videti šta se nalazi unutra.

Šta raditi?

Nikako ne pokušavajte vodom, čak i ako koristite iPhone 7 koji je do određene mere vodootporan. Pokušajte da rešite problem bez korišćenja vode, jer ona vrlo lako može da nađe put do unutrašnjosti uređaja, a da pritom uopšte ne otkloni nečistoću.

Nemojte da kopate po ulazu iglom ili nekim sličnim metalnim predmetom jer vrlo lako možete da oštetite osetljive veze u unutrašnjosti uređaja.



Najjednostavnije rešenje za čišćenje ulaza Lightning priključka na vašem uređaju je da uzmete čačkalicu i njom nežno uklonite prašinu kao i ostalu nakupljenu nečistoću u vašem telefonu. Ako ste u društvu prijatelja koji takođe ima iPhone, možete da pomognete jedno drugom tako što ćete osvetliti unutrašnjost ulaza za punjač i proveriti da li je očišćen u potpunosti.



Osoba koja na snimku demonstrira kako se čisti telefon, koristi metalni predmet, ali sudeći po stanju u kome se mobilni nalazi, potpuno je zanemarljivo čime će ga čistiti. Savetujemo vam da se ipak držite naše metode sa čačkalicom, mada je u suštini način čišćenja isti kao ovaj na videu. Bitno je da možete rešiti problem bez odlaska u servisni centar.

Samo hrabro u borbi protiv prašine i oprez!



Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: