Pronađi članak:

16. 11. 2017.

Objavljena treća javna beta verzija iOS-a 11.2



Utorak je stigao, što je do sada značilo novu beta verziju. Danas nije bilo ništa drugačije, pa su nam stigle najnovije verzije iOS-a, macOS-a, watchOS-a i tvOS-a. Pogledajmo ažuriranja!

Prošlo je otprilike dva meseca otkako je iOS 11 objavljen. Novi sistem ima puno problema uprkos novim funkcijama. Do sada, Apple je popravio neke od najvećih grešaka sa iOS-om 11.1, a ostatak popravaka dolazi sa beta verzijom 11.2.



U novoj beta verziji:

  • iPhone X: ikonice u gornjem desnom uglu su dobile crtu na dnu zaključanog ekrana, što znači da je Kontrolni centar dostupan.
  • Odsad, kada prvi put uključite/isključite WiFi ili Bluetooth u Kontrolnom centru, pojavljuje se prozor koji vas upozorava na promenjeno podešavanje.
  • U skladu sa tim, ako su WiFi ili Bluetooth zaista isključeni, ikonica u Kontrolnom centru će postati bela.
  • Apple Pay Cash je aktivan i ima lepu animaciju u Wallet aplikaciji, pametne savete za iMessage i opciju prenosa novca u Kontaktima. Ova funkcija je dostupna samo u određenim zemljama.



Do sada smo raspravljali o mnogim stvarima u vezi sa iOS 11, recimo o Docku za iPad i novom Control centru. Tu su i mnoge nove funkcije poput tastature za jednu ruku, Wi-Fi deljenja i automatskog postavljanja novih uređaja. Ako želite ovo ažuriranje, verovatno vas ne očekuje previše iznenađenja, jer su sve veće greške već rešene.




Iako ovo ažuriranje ne bi trebalo dovesti do gubitka podataka, napravite sigurnosnu kopiju svih podataka na vašem iPhone-u ili iPad-u. Sve svoje podatke možete sačuvati na vašem iCloud nalogu ili na vašem računaru uz pomoć iTunes-a. Oni najpažljiviji mogu uraditi i jedno i drugo.

iOS 11.2 je dostupan za sledeće uređaje: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, petu generaciju iPada, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9.7″, iPad Pro 12.9″, šestu generaciju iPoda touch.



watchOS 4.2

watchOS-ova nova verzija donosi ispravke grešaka i popravke performansi sistema. watchOS 4.2 je dostupan za sve Apple Watch modele na kojima se može testirati beta verzija.



tvOS 11.2

Ova verzija donosi rešenje za 4K HDR ograničenja, o kojima smo već pisali. Ukratko, neki uređaji imaju podršku za Dolby Vision podešavanje boja pri nižem stepenu osvežavanja. Apple TV 4K sa tvOS-om 11.1 automatski koristi viši nivo osvežavanja sa lošijim (HDR) bojama. Ova nadogradnja sada omogućava korisnicima da ručno odaberu koju opciju žele.



tvOS 11.2 je dostupan za Apple TV 4K i četvrtu generaciju Apple TV-a koji su beta testeri.

macOS 10.13.2

Treća javna beta verzija za macOS prilično je standardna. Osim popravaka grešaka, donosi i poboljšanje performansi.

macOS High Sierra 10.13.2 kompatibilan je sa sledećim Mac uređajima:

  • MacBook Pro – 2010. ili kasnije
  • MacBook – 2009. ili kasnije
  • MacBook Air – 2010. ili kasnije
  • iMac – kasna 2009. ili kasnije
  • Mac Mini – 2010. ili kasnije
  • Mac Pro – 2010. ili kasnije



Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: