Pronađi članak:

17. 11. 2017.

Bežično punjenje iPhone-a prelazi na viši nivo



Svi znamo da iPhone uređaji predstavljeni ovog septembra napokon podržavaju bežično punjenje. Do sada, ova metoda nije bila brža od običnog zidnog punjača, ali sada će iOS 11.2 prevazići i to ograničenje.

Postoje dve nove funkcije koje treba imati na umu u vezi sa iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X modelima i punjenjem. Prvo: sva tri modela podržavaju brzo punjenje, što čini ciklus punjenja od 0-100%, dva puta bržim. Drugo: sva tri modela se mogu bežično puniti.



Obe imaju svoje negativne i pozitivne strane. Nije jednostavno pristupiti brzom punjenju. Za to vam je potreban Lightning-to-USB-C kabl i USB-C Power adapter, da ne spominjemo i bežični punjač. Do sada, najveći problem sa bežičnim punjenjem je bio taj što je iPhone mogao da bude punjen “samo” brzinom od 5W. Iako to odgovara specifikacijama standardnog punjača, ovaj broj bi trebao biti veći, 7.5W.




Stariji test na kom jasno možete videti da sa punjačem od 7.5W nema nikakve razlike, iPhone je koristio samo 5W.

Apple je rešio taj problem sa iOS 11.2, budući da je reč o softverskom ograničenju koje je jednostavno uklonjeno ažuriranjem. Macrumors je te informacije dobio od proizvođača dodataka, pa su to brzo testirali i u stvarnom životu. Promena nije neverovatna, ali se ipak oseti. iPhone X je napunjen sa 46% na 66% za 30 minuta na 7.5W, dok je dostigao 60% u istom vremenskom periodu na 5W.

Zanimljiv dodatak: Apple nije u potpunosti iskoristio sve kapacitete Qi 1.2 standarda sa ovih 7.5W. U teoriji, bežični punjači bi mogli biti sposobni čak i za performanse od 15W, što je više od 12W punjača koji dolazi uz iPad. Moguće je da će budući iPad uređaji uskoro takođe dobiti opciju bežičnog punjenja.



Od sada, bežično punjenje ne samo da će biti udobnije, već i brže od tradicionalnog rešenja.

Napomnjemo da je iOS 11.2 trenutno u beti, ali će verovatno uskoro biti objavljena javna verzija.



Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: