Pronađi članak:

8. 1. 2018.

Zanimljivi podaci iz App Store-a za 2017. godinu



Apple je i ove godine podelio nekoliko zanimljivih statističkih podataka o svojoj virtuelnoj prodavnici aplikacija, za 2017. godinu. Po svemu sudeći, App Store rastura – uspeli su da dostignu neverovatne brojke, i da postave nove rekorde.

Već tradicionalno, Apple je objavio prošlogodišnje rezultate App Store-a u brojkama. Njihova ciljna grupa su investitori – analitičari sa Wall Streeta, koji su veliki obožavaoci Apple-a i vole da spekulišu o njihovoj virtuelnoj prodaji aplikacija.



Neka vas to ne čudi, ovde se radi o zaista velikom poslu. App Store je jedini zvanični kanal za nabavku iOS aplikacija, što Apple stavlja na prilično unosnu monopolističku poziciju. Treba naglasiti i da 30% ukupne zarade od prodaje završava u džepu kompanije. Slobodno možemo reći da je App Store koka koja nosi zlatna jaja.




A evo i brojki:

  • Nova godina je odlično počela: 1. januara 2018. Apple je prodao aplikacije u vrednosti od 300 miliona dolara.
  • Tokom sedmodnevne praznične sezone u SAD-u (od 24.12. do 31.12.), oboreni su rekordi. U virtuelnoj blagajni našlo se čak 800 miliona dolara.
  • U 2017, razvojni programeri zaradili su ukupno 26,5 milijardi dolara, što označava rast od otprilike 30% u odnosu na prethodnu godinu.
  • Uz malo matematike, lako se izračuna da je godišnji prihod App Store-a otprilike 37,8 milijardi dolara.
  • Ukupno 2.000 aplikacija koristi ARKit.
  • App Store ima pola milijarde posetioca NEDELJNO.
  • Od 2008. godine, Apple je razvojnim programerima isplatio više od 86 milijardi dolara.



Možemo se složiti da se radi o zaista impresivnim brojkama, zar ne?

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: