Pronađi članak:

28. 3. 2018.

Stigao je novi jeftiniji iPad od 9,7 inča



Prošao je dugo najavljivani „izlet“ na kom je, uprkos svim glasinama, predstavljen samo jedan proizvod. U ovom članku ćete moći da pronađete sve informacije o najnovijem iPad-u.

Jučerašnji Apple-ov Keynote koji je održan u Čikagu se prvenstveno bavio obrazovanjem i korišćenjem Apple-ovih proizvoda u te svrhe. Predstavljen je veliki broj novih programa koji nude inovativne mogućnosti za učitelje i učenike. Danas ćemo se baviti samo onim informacijama koje su objavljene na Keynote-u, s obzirom da su to i jedine tačne informacije koje imamo.




Pored novih programa, predstavljen je i novi iPad, a s obzirom da je prvenstveno namenjen učenicima i studentima, mogao bi bude predmet interesovanja mnogih potencijalnih korisnika. Reč je o ovogodišnjoj verziji iPad-a iz 2017. godine, sa nekoliko ključnih promena. Počnimo od Apple Pencil-a koji je do sada bio privilegija samo korisnika iPad Pro modela, koji nije u istoj cenovnoj kategoriji sa iPad-om. Pored AirPods-a, Apple Watch-a i HomePod-a, Apple Pencil je uvek bio jedan od onih dodataka kojima smo se radovali, pa je sjajna vest da konačno možemo da ga vidimo u verziji koja je dostupna potrošačima niže kupovne moći.



Novi iPad je jeftiniji od svog prethodnika, a njegova početna cena od 329 dolara je povoljna čak i za studentske džepove.

Što se specifikacija tiče, iPad 2018 ima 9,7-inčni ekran rezolucije 2048 x 1536 piksela, sa jednakim PPI-jem (256) kao i prethodni modeli. Poseduje čip A10 Fusion (isti koji se nalazi u iPhone-u 7), zadnju kameru od 8 MP i prednju od 1,2 MP, Bluetooth 4.2 i Touch ID. Baterija ovog uređaja može da izdrži čak 10 sati!

To su, ukratko, sve informacije kojima raspolažemo, a o svemu što budemo saznali ćemo vas blagovremeno obavestiti. Izgleda da su oni koji su donosili pretpostavke na osnovu logotipa iscrtanog na pozivnici bili u pravu, jer je Apple Pencil dobio nadogradnju. Ako niste stigli da se informišete o novom proizvodu, onda je ovaj video nešto što trebate da pogledate.



Poput računara. Drugačiji od svakog računara.

Da je računar tek sada izmišljen, šta mislite, kako bi izgledao? Da li biste njime mogli da obavljate bilo koji zadatak? Da li biste mogli da ga nosite bilo kuda i da ga koristite na način koji se vama najviše dopadne (na dodir, tastaturom ili čak i olovkom). Drugim rečima, taj „savršeni“ računar ne bi bio pravi računar, već današnji iPad.




A10 Fusion čip. Stvoren za performanse.

64-bitna arhitektura. Četvorojezgarni dizajn. Više od 3,3 milijarde tranzistora. U prevodu, iPad je neverovatno brz što je vrlo korisno onda kada želite da izmontirate 4K video zapis, da igrate igrice sa zahtevnom grafikom ili da uživate u najnovijim aplikacijama.



Bez problema obavlja više zadataka istovremeno. A to možete i vi.

iPad ima dovoljno kapaciteta da istovremeno funkcioniše na više aplikacija. Zamislite da radite na svom poslovnom planu, dok surfujete internetom i putem FaceTime aplikacije razgovarate sa svojim kolegom. Jednostavnije je nego što zvuči. I sve to uz pomoć vašeg iPad-a.

Proširena stvarnost.

Proširena stvarnost je nova tehnologija koja unosi virtualne predmete u stvarni svet. A svaki element iPad-a, od ekrana, preko snage procesora i kamera, do senzora pokreta, dizajniran je tako da bi aplikacije proširene stvarnosti bile najefektivnije do sada.




Aplikacije sa proširenom stvarnosti iz korena menjaju vaše mogućnosti. Proširena stvarnost daje priliku za brži i uspešniji napredak. Rešava svakodnevne probleme. Pojačava doživljaj igranja igara. Sa novim iPad-om i proširenom stvarnosti, mogućnosti su beskonačne.


Apple Pencil. Zamislite. Zabeležite olovkom.

iPad je oduvek bio pravi uređaj za beleženje svih svojih ideja na jednom mestu. A sada to možete uraditi i uz pomoć Apple Pencil-a. Jednom rečju, Apple Pencil se može nazvati višenamenskom olovkom.

Dve odlične kamere koje pružaju i više od snimanja odličnih fotografija.
Kamere koje su ugrađene sa prednje i zadnje strane vam omogućuju da snimate fotografije i klipove, skenirate dokumente i vodite razgovore putem FaceTime-a, kao i da izradite skice uz pomoć proširene stvarnosti.



Povežite se i radite uz pomoć bilo koje Bluetooth tastature.

Potrebno vam je da napišete seminarski ili diplomski rad, esej ili čak e-mail? iPad ima automatsku tastaturu na ekranu, i kompatibilan je sa svim vrstama Bluetooth tastatura.

Pun moćnih ugrađenih aplikacija.

Komponujte pesme sa GarageBand-om, kreirajte vrhunsku prezentaciju u Keynote-u ili snimite i izmontirajte kratak film u iMovie-u. iPad stiže sa kolekcijom Apple-ovih aplikacija pomoću kojih možete da počnete sa stvaranjem svojih umetničkih dela već od prvog dana.



Sa više od milion aplikacija za iPad, iPad može sve.

Svaka od 1.3 miliona aplikacija je posebno dizajnirana za veliki ekran iPad-a. Postoje aplikacije različitih namena – od onih za zabavu i igru do onih koje vam mogu poslužiti u svrhu posla. Da biste pronašli svoju novu omiljenu aplikaciju, dovoljno je da posetite App Store gde su uvek istaknute najbolje i najzanimljivije aplikacije u ponudi.

Tanak, lagan, izdržljiv. U čak tri prelepe boje.

Sa svega 450 grama i debljine od samo 7.5 mm, iPad je lak poput pera i svuda ga možete nositi. Napravljen je tako da bude izdržljiv, pa možete biti bezbrižni gde god bili. Dostupan je u Silver, Space Gray i novoj Gold boji.



Wi-Fi i LTE. Budite online gde god bili.

iPad ima Wi-Fi brzine do 866 MB/s, LTE brzine do 300 MB/s, kao i Apple SIM, koji vas povezuje sa mobilnom mrežom u više od 180 država i regiona. Tako uvek možete da slušate svoju omiljenu pesmu dok ste na putu do posla, da šaljete e-mail dok ste u pokretu ili da objavite fotografije sa odmora dok ste još uvek tamo.

10 sati baterije.

Sa baterijom koja može da izdrži ceo dan, iPad vam daje više vremena za surfovanje, beleženje, crtanje, rad, kupovinu ili šta god poželite između dva punjenja.



Neka vam sve stvari budu sortirane, organizovane i uvek sa vama.

iCloud čuva sav vaš sadržaj poput fotografija, datoteka i beleški na sigurnom i dostupnom mestu. Aplikacija Files sortira sve vaše datoteke istog tipa u jedan fajl, uključujući i one koje čuvate na memorijskim prostorima poput Google Drive-a, OneDrive-a i Box-a.

Povucite, prevucite i pritisnite. Jednostavno je.

iPad je dizajniran tako da ga bez ikakvih problema možete koristiti, bez obzira na to da li ste ikada imali ovaj uređaj ili ne. Multi-Touch gestovi vam omogućavaju da pregledate fotografije, uređujete dokumente i organizujete svoje datoteke jednostavnim dodirom prekrasnog 9,7-inčnog Retina ekrana.



Dock. Dođite brzo do svojih omiljenih aplikacija.

Sa iOS-om 11, do novog Dock-a možete da dođete običnim povlačenjem prsta. Vrlo je lako preći iz jedne aplikacije u drugu bez povratka na glavni meni. Dodajte omiljene aplikacije na svoj Dock ili radite više stvari u isto vreme brzim otvaranjem aplikacija.

Lako premeštanje.

Dizajniran posebno za Multi-Touch, Drag & Drop olakšava pomeranje teksta, slika i datoteka između aplikacija jednostavnim dodirom. Učinite svoj dokument zanimljivijim tako što ćete ubaciti fotografije ili vrlo jednostavno i lako dodati prilog svom email-u. Možete čak odabrati i više predmeta za manipulaciju sa samo nekoliko dodira prstom.

Retina ekran. Prekrasan i funkcionalan.

9,7-inčni Retina ekran omogućava vam da sve što radite na iPad-u doživite na poseban način. Bez obzira na to da li pišete poslovni plan ili slikate remek-delo, prostran ekran vam daje širinu da se izrazite na najbolji način. Upravo to i jeste poenta.



Otključavajte i kupujte sa Touch ID-em.

Touch ID čini otključavanje iPad-a jednostavnim i bezbednim. Uz pomoć ove funkcije možete lako i sigurno kupovati sa Apple Pay-om. Samo stavite prst na senzor i spremni ste.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: