Pronađi članak:

9. 3. 2021.

Apple Watch i dalje predvodi globalnu prodaju pametnih satova



Prema najnovijem izveštaju kompanije Counterpoint Research, kada je u pitanju isporuka pametnih satova u periodu oktobar-decembar 2020. godine, Apple je i dalje vodeća kompanija u ovom segmentu.

Tržište pametnih satova je zabeležilo rast od 1,5% u ukupnoj isporuci u odnosu na isti period 2019. godine, a Apple je sam prigrabio 40 procenata tržišnog učešća. Samsung se nalazi na drugom mestu, sa 10% tržišnog učešća, a potom sledi Huawei (8%). Top 5 listu brendova pametnih satova upotpunjuju Fitbit (7%) i BBK group (6%).



Novi izveštaj ističe da su Apple Watch Series 6 i Watch SE zajedno prodati u 12,9 miliona primeraka tokom poslednjeg tromesečja 2020. Samsung je najbolje rezultate ostvario sa Galaxy Watch3 modelom. Huawei i Honor su zabeležili najveći rast na godišnjem nivou.

Prošlog meseca, Apple je ostvario dostignuće od preko 100 miliona isporučenih Apple Watch pametnih satova. Prema navodima Counterpointa, globalno tržište pametnih satova beleži i rast u prosečnoj prodajnoj ceni brendova kao što su Apple, Samsung i Huawei. Očekuje se d aće se ovaj trend nastaviti i tokom 2021. godine.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: