Pronađi članak:

7. 12. 2014.

Stiv Džobs posthumno svedočio na suđenju Appleu



Više od tri godine posle njegove smrti, legendarni izvršni direktor Applea Stiv Džobs, svedočio je u federalnom sudu u petak u video snimku tokom suđenja njegovoj firmi.

Na video snimku koji je snimljen šest meseci pre njegove smrti 2011. Džobs staje u odbranu Appleovog softvera koji je blokirao muziku sa drugih servisa na iPodu, koji su konkurisali Appleovom iTunesu.



“Plašili smo se da će hakeri provaliti u Appleov bezbednosni sistem”, rekao je Džobs i dodao da bi u slučaju da su dozvolili pristup drugim servisima na iPodu, mogli da dobiju mejlove sa malverom.

Na snimku napravljenom u sedištu Applea u Kupertinu, Džobs se pomalo nestrpljivo vrpolji u stolici dok odgovara na pitanja o mejlovima koja je o ovom slučaju razmenio sa kolegama i firmom RealNetworks.

Rekao je da se ne seća zašto je bio ljut na direktora te firme, ali je naglasio da je RealNetworks smatrao “hakerom”.

“Iznenadili smo se što je Real usvojio taktike i etiku od hakera, kako bi provalio u iPod i istražujemo posledice njihovih akcija”, rekao je on.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

6 коментара:

  1. meni je na ovim sluskama za nijansu slabija leva,kada se stave u usi obe onda se ne primecuje,ali kada se pojedinacno stave onda se primecuje da je leva malo slabija,a nove su pre 7 dana sam uzeo fon i dobio sluske,da li je to nesto normalno ili su sluske zeznute?

    ОдговориИзбриши
  2. To nije normalno. Nekoliko stvari moze da bude u pitanju:
    1. da je snimak takav (probaj neke druge pesme)
    2. da slusalice nisu ispravne (probaj druge sluske)
    3. da ti je slabiji sluh na tom uhu (neka proba neko drugi)

    :)

    ОдговориИзбриши
  3. a da li se vrsi popravka ovih sluski i koliko je to? :)

    ОдговориИзбриши
  4. Tesko da iko popravlja to, a i ne isplati se posto nove mozes da nadjes povoljno. Npr: http://goo.gl/KMs8RY Samo pazi da ti ne uvale fus jer prodaju za malo manje para a uvaljuju kineze

    ОдговориИзбриши
  5. da da,znam da sam jednom uzeo fus 850 din,ali ima razlike u zvuku,ogromne razlike,tako da me nece prevariti,a i necu uzimati nove jer stvarno je minimalna razlika,a i kad se stave obe ne primecuje se,nije meni problem,ali krivo mi je sto su nove,u svakom slucaju hvala :)

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: