Pronađi članak:

22. 1. 2015.

CacheCleaner: Oslobađanje dodatnog prostora na iOSu [CYDIA]Facebook, Instagram i brojne druge aplikacije konstantno preuzimaju određenu količinu podataka na vaš iUređaj s ciljem bržeg učitavanja. Vremenom ti podaci mogu zauzeti značajnu količnu skladišne memorije. Novo rešenje koje uklanja ove fajlove je CacheCleaner dodatak sa Cydie, a njegov autor je Ryan Petrich.

Aplikacije navedenog tipa u cache preuzimaju najčešće slike, a naravno, što je veći kvalitet slika to će one zauzimati i više prostora. Ako imate iPhone ili iPad sa 16GB memorije nekoliko stotina megabajta može značiti mnogo.CacheCleaner dodaje novu “Clear App’s Cache” komandu u Usage sekciji unutar Settings aplikacije za svaku aplikaciju, a nakon izvršavanja vas čak informiše o tome koliko ste prostora povratili.

Ukoliko ne želite da čekate 30 dana da se cache automatski isprazni ovo bi moglo biti dobro rješenje.

Bilo bi lepo da cache može da se očisti iz svih aplikacija odjednom, umesto da se mora čistiti jedna po jedna. Ipak, riječ je o besplatnom tweaku pa nećemo puno gledati u zube poklonjenom konju.

CacheCleaner možete preuzeti besplatno sa Ryanovog beta izvora: http://rpetri.ch/repo/.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: