Pronađi članak:

10. 2. 2015.

SwiftKey tastatura za iOS dibila podršku za Srpski [DOWNLOAD]



iOS 8 je omogućio korisnicima da instaliraju dodatne tastature koje su dostupne u svim aplikacijama širom iOS-a. Ova opcija do sada nije bila preterano korisna našem govornom području, ali od kada je pre par dana SwiftKey ubacio podršku za srpski jezik, moguće je da koristite prednosti dodatne tastature. Pročitajte šta je SwiftKey i koje su joj mogućnosti.

Na prvi pogled ona je ista kao klasična tastatura (moguće je menjati joj temu, pa može biti tama, ili standardna bela). Ima mogućnost prikaza malih i velikih slova u zavisnosti da li je uključen Shift.



Osim toga njena glavna prednost je što sugeriše reči kako kucate, dajući vam tri dodatna tastera sa predlozima. Ako je reč koju treba da ukucate u predlozima, samo dodirnete odgovarajuće dugme.



Ono što je važno je da tastatura uči kako je koristite pa će vremenom biti sve preciznija. Šta još možete da uradite kako biste ubrzali ovaj proces je da povežete svoj Facebook, Google, Twitter ili Evernote nalog sa tastaturom i ona će biti bogatija za vaš rečnik odnosno stil pisanja koji ste tamo koristili. Ovo povezivanje omogućava i da se rečnik čuva na Cloud-u i prenese na drugi uređaj ukoliko je to potrebno.

Za one koji ne vole da kuckaju, postoji i drugačiji način unosa teksta odnosno prevlačenja prsta po tastaturi - Flow. Ovo ubtzava kucanje i čini kucanje jednom rukom mnogo ugodnije:


Upotrebom smo zaključili da je tastatura prilično pametna a i Swype stil nam se takođe dopao. Ne očekujte da tatatura odmah bude precizna ali posle par dana ćete definitivno uvideti razliku.

Iako Apple ima svoj sistem za korekciju reči i predloge, ne postoji podrška za srpski pa je trenutno SwiftKey najbolja opcija.

Tastatura ima podršku za veliki broj svetskih jezika od kojih i Hrvatski i Slovenački. Naravno možete uključiti više jezika istovremeno (npr. srpski i engleski) i Swift će sam prepoznati koje preporuke da daje.

Zahteva naravno minimum iOS 8 i podržani su iPhone, iPad i iPod touch.

Naša preporuka za download!

Preuzimanje:


Uputstvo za instalaciju:

  • Preuzmite SwiftKey besplatno [DOWNLOAD]
  • Idite u Settings/ General/ Keyboard/ Keyboards/ Add New Keyboard/ SwiftKey
  • Izaberite SwiftKey - Swiftkey
  • Omobućite pistup "Allow Full Access"
  • Od sada gde god da se pojavi tastatura, klikom na globusčić pored Space tastera imate opciju da birate novu SwiftKey tastaturu

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: