Pronađi članak:

18. 4. 2015.

Porudžbine za Apple Watch premašile su sva očekivanja



Možemo da mislimo šta god želimo o tome je li Apple Watch samo "pomodna igračka" ili nešto što nam zaista treba, ali konkretne odgovore o uspešnosti daje samo i isključivo tržište.

A prema tržišnim procenama i predviđanjima, iako nijedna brojka još uvijek nije zvanično potvrđena, Apple je sa svojim pametnim satom osigurao još jednu poziciju - tržišnog lidera.




Naime, prema brojkama koje je iznosi Ming-Chi Kuo, osoba koja u profesionalnim krugovima važi za "onu koja zna što piše, govori i obljavjuje", pretprodaja za Apple Watch premašila je 2,3 miliona! Još su neki portali koji se bave isključivo Appleovim proizvoda ponudili iste brojke, uz dodatak kako je Appleovih pametnih satova samo u Americi naručeno 1,2 miliona komada, ali iz Applea za sada niko nije ni potvrdio, nit demantovao ovakve brojke.

U poređenju sa ostatkom igrača u ovom segmentu IT industrije i pametnih uređaja, Pebble je do februara ove godine prodao nešto više od milion pametnih satova (od 2013. godine), Android Wear je prodat u 720 hiljada komada, dok ostali proizvođači i nisu objavili bilo kakve relevantne brojke. Ako je sve ovo istina, Apple je već sada sa svojim pametnim satom "pomeo" tržište i zaseo na prvu poziciju koju će, po svemu sudeći držati jako dugo...

Uz ove impresivne brojke, objavljeno je i kako Apple za cilj ima da proizvede dva do tri miliona Apple Watch uređaja na mesečnom nivou, što je dovoljan pokazatelj kako i u Cupertinu očekuju tržišni boom.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: