Pronađi članak:

8. 9. 2015.

5 stvari koje možemo da očekujemo na Appleovog prezentaciji 9. septembra



Polako ulazimo u nedelju kada Apple planira svetu da predstavi novu generaciju iPhone uređaja. Radi se o događaju zakazanom za 9. septembar kada će oči IT zajednice biti uprte u San Francisko, na tradicionalnoj lokaciji u Bill Graham Civic Auditoriumu.

Kao i pre svakog keynotea, Apple pokušava sve detalje zadržati unutar zidova kompanije do samog kraja, ali izgleda da reku glasina ne može zaustaviti ni najjači brend na svetu. Korisnici već po tradiciji znaju da mogu očekivati novi iPhone 6S ili 7, ali sudeći po glasinama Apple je radio na još nekoliko noviteta.





iPhone 6S i 6S Plus



Ono što se sa stopostotnom sigurnošću može potvrditi jeste prezentacija novih modela iPhonea, a prema nekom redosledu očekuje nas novi iPhone 6S u standardnoj verziji i onoj većoj naziva 6S Plus. Verujući glasinama, novopečeni iPhonei trebali bi podržavati Force Touch tehnologiju koju smo imali prilike upoznati u najnovijoj liniji njihovih Macbook laptopova, 20-megapiskelnu kameru s podrškom za snimanje videa u 4K rezoluciji, a sve će to pokretati Appleov A9 procesor.

Što se ergonomije tiče, kućišta novih iPhonea bi trebala biti izrađena od istog aluminija od kojeg je proizveden i Apple Watch, koji je za razliku od onog korištenog na iPhoneu 6 tanji za 1 mm ali jači. Spominje se i prošireni spektar boja pa bi tako novi modeli mogli izaći i boji roze zlata.


iPad Pro



Kako se sve više približavamo 9. septembra, stiže sve više „leaked“ materijala koji potvrđuju glasine o predstavljanju nove linije iPad tableta – naziva Pro. Navodno će se raditi o tabletu sa ekranom dijagonale 12 inča, a spominje se kako će dolaziti i sa stylus olovkom. Sve u svemu, radi se o uvećanoj verziji iPad Air modela za one zahtjevnije korisnike kojima 9 inča nije dovoljno.

Ako se nagađanja pokažu tačnima, postoji velika verovatnoća da će Apple odlučiti malo pričekati i predstaviti novi Pro u paketu s osveženom linijom Macbook laptopa, kasnije ove godine.


Apple TV kao kućni iPhone



Što se tiče Apple TV-a, možemo očekivati velike promjene u hardveru. S obzirom na to da kompanija nije osvežila Apple TV još od 2012., vrlo je verovatno da nas očekuje nova linija Apple TV uređaja koja bi trebala podržavati televizore sa ekranom na dodir što bi znatno promijenilo način na koji upravljamo TV-om. Možda zvuči malo čudno, ali sve ukazuje na upotrebu touchscreen tehnologije.

Uz hardversko osveženje navodno stiže i nova generacija Apple TV softvera koja bi se trebala temeljiti na iOS-u, što bi moglo značiti kako ćemo se uskoro moći i igrati na televizorima, a developerima bi se dodatno proširilo tržište.


iOS, OSX i watchOS 2



Oko Appleovih operativnih sistema nebismo trebali puno pričati, budući da je kompanija gotovo sve najavila ranije ove godine na WWDC 2015 konferenciji. Možemo očekivati novu verziju iOS operativnog sustava verzija 9, preinstaliranu na novim iPhoneima 6S, a verujući glasinama kineskih izvora, postoji verovatnoća kako ćemo novi OS X El Capitan moći preuzeti tek kasnije ove godine budući da Apple još radi na ispravljanju bugova.

Korisnici Apple Watcha mogu očekivati novi watchOS 2 koji bi trebao biti predstavljen zajedno s novim iOS-om 9.


Hey Siri, give us a hint.



Kao i svake godine, Apple čuva još jedno iznenađenje za dan nakon eventa. Priča se kako bi nas ove godine mogli iznenaditi s nadogradnjom Apple Music servisa, a u igri je i predstavljanje iPada Pro. Kako uvijek Apple ima zadnju riječ, sve je moguće.

Sve u svemu, treba priznati kako je Apple ove godine uspeo da sačuva dosta detalja sve do samog predstavljanja pa nam tako ni Siri ne može dati smernice na ono što nas tačno očekuje za tri dana.


Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: