Pronađi članak:

11. 9. 2015.

iPad mini 4 – Sve što trebate da znate



Apple je malo iznenadio odlukom da sa novim iPhone modelima predstavi i novi iPad model.Dok je novi iPad Pro uzeo veći deo medijskog prostora, Fil Šiler je na prezentaciji samo ovlaš pomenuo iPad mini četvrte generacije koji “ima sav hardware iz iPada Air 2.” Da vidimo što nas očekuje.

Dizajn i hardver




Očekivano, inspiracija za iPad mini četvrte generacije je bio elegantni iPad Air 2. Najmanji iPad sada je još tanji i u debljinu iznosi 6,1 mm umesto 7,5 mm kao ranije. Novi mini pokreće Apple A8X čip 64 bitne arhitekture koji skupa sa grafikom nudi neverovatnu brzinu i fluidnost i značajan napredak u odnosu na prošlogodišnji model. Touch ID senzor nije potpuno novi kao na novim iPhone 6s modelima ali je i dalje jako efikasan a iOS 9 će biti zadužen za još brža prepoznavanja.



Softver i baterija

iPad mini 4 će se, naravno, isporučivati sa iOS 9. Već smo upoznati da je iPad bio na umu mnogih softwareskih inženjera dok se razvijao iOS 9 pa ćemo tako imati Slide Over, Split View i druge opcije koje će ne samo poboljšati multitasking iskustvo nego i produktivnost. Kao i do sada, i novi iPad mini će moći na jednom punjenju baterije da izdrži 10 sati.






Ekran i kamera

Ekran je identičan kao i prethodna generacija – 7,9″ Retina ekran rezolucije 2048×1536px što dovodi do PPI vrednosti od 326 i ukupnog broja od 3,1 milion piksela. I dalje izgleda odlično i nije bilo potrebe da Apple bilo šta. Tu su i 8MP iSight zadnja kamera, kao i 1.2MP prednja FaceTime HD kamera.

Cene i ostalo

iPad mini 4 će se isporučivati u istim bojama kao i svoj prethodnik (space gray, srebrna i zlatna) a u SAD će se moći naručiti već za par dana po cenama od 399$, 499$ i 599$ za WiFi modele sa 16, 64 ili 128GB memorije. Verzije sa mogućnošću 3G/4G povezivanja će koštati po 130$ više na navedene cene.

Pročitaj još:





Pročitajte detalje o ostalim novitetima sa poslednjeg Apple događaja:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: