Pronađi članak:

10. 9. 2015.

iPad Pro - Sve što trebate da znate



Kao što su glasine predviđale na današnjoj prezentaciji predstavljen je novi, veliki, najveći iPad Pro ekranom od od 12,9 inča, najveći i najmoćniji iPad do sada.

Karakteristike

Novi 12,9-inčni ekran dolazi sa rezolucijom od 2732×2048 piksela. Što je ukupno 5,6 miliona piksela, više piksela nego što ima 15″ MacBook Pro sa Retina ekranom.

Dimenzije su mu 30.57 visina, 22.06 širina (isto koliko i visina iPada Air), i 6.9 debljina.




Pokreće ga za iPad Pro posebno dizajniran Apple A9X procesor koji dvostruko brže komunicira sa radnom i skladišnom memorijom, a u njega je integrisan M8 koprocesor. Grafika je takođe dvostruko brža u odnosu na A8X procesor koji koristi prethodnik iPad Air 2. A9X čipset se isporučuje sa više RAM memorije ali nije objavljeno koliko tačno.

Od senzora tu su Touch ID prve generacije, žiroskop, akcelerometar, barometar i senzor ambijentnog osvetljenja.



U Appleu tvrde da su performanse iPada Pro ravne desktop računarima. Prema njihovim podacima ovaj uređaj brži je od 80% prenosivih računara koji su se prodali prošle godine, kad je grafika u pitanju brži je od čak 90% njih. Aplikacije kao što je AutoDesk 360 mogu raditi sa ogromnom količinom podataka a pomoću iMovie aplikacije možete sređivati 4K video snimke!



iPad Pro ima čak četiri stereo zvučnika koji su tri puta glasniji od iPada Air 2. Oni se pametno prilagođavaju orijentaciji držanja ipada i tako podešavaju zvuk. Baterija na iPadu Pro će vam trajati 10 sati kao i na ranijim modelima. Zadnja iSight kamera ostaje na 8MP dok je prednja FaceTime HD kamera nadograđena na 5MP.




Smart Keyboard/Cover



Logično da sa novim, velikim iPadom koji cilja na profesionalce, morate ponuditi i fizičku tastaturu. Apple sada ima novu Smart tastaturu koja će se kao dodatak kopčati na iPad Pro putem potpuno novog Smart Connector priključka putem koga se može prenositi kako struja tako i podaci a funkcionira na principu magneta. Dakle bez baterija i Bluetooth-a. Cena 169$.

Apple Pencil



U Appleu su shvatili da stylus olovčica ima smisla na uređaju ove veličine koji cilja na visoku produktivnost i kreativnost. Appleova olovka je sa sigurnošću najnapredniji stylus ikada predstavljen. Vrh olovke ima visoko osjetljive senzore koji detektuju poziciju, silu pritiska i nagib. Zahvaljujući ovome trebali bi imati osećaj gotovo prirodnog crtanja i pisanja.



Apple je čak pozvao nekoliko faca iz Microsofta koji su uživo na pozornici pokazali kako se na iPadu Pro i uz pomoć Apple Pencil stylusa mogu kreirati odlični, bogati Microsoft Office dokumenti. Tu je i nezaobilazni Adobe koji imaju novu Photoshop Fix aplikaciju koja će biti dostupna samo za iPad. Apple Pencil u sebi ima ugrađenu bateriju i sakriveni Lightning priključak kojim se može šteknuti u iPad Pro kada ostane bez baterije. Cena 99$.

Kapacitet, cene i dostupnost

32GB (WiFi) - 799$
128GB (WiFi) - 949$
128GB (Wi-Fi + Cellular) - 1079$

Biće dostupan u Space Gray, Silver i zlatnoj boji od novembra.

Video prikaz:



Pročitaj još:





Pogledajte šta je sve ostalo Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji ovde.

Pogledajte šta nam donose najnoviji Apple proizvodi:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: