Pronađi članak:

20. 1. 2016.

Apple radi na brzoj Li-Fi konekciji za neki budući iPhone?



Poslednjih godina, počinje da se pojavljuje sve više vesti o Li-Fi konekciji.

Korišćenjem pulsirajućih snopova svetlosti, podaci se prenose ekstremno velikim brzinama, a tehnologija bi se u budućnosti mogla koristiti kako bi zamenila Wi-Fi. Apple je u okviru svoje iOS platforme ostavio neke tragove i naznake da bi budući iPhone modeli mogli biti pioniri u prelasku na Li-Fi.




Uz Li-Fi, ista sijalica koja osvetljava dnevnu sobu mogla bi se koristiti za prenos podataka do telefona. Ovo je zbog toga što Li-Fi koristi vidljivo svetlo. S obzirom da ništa ne putuje brže od svetlosti, Li-Fi bi teoretski mogao da ponudi brzine transfera do 224Gb/s.

Zanimljivo je da cache biblioteka od iOS 9.1 verzije pa nadalje pominje "Li-Fi mogućnosti" zajedno sa drugim mogućnostima. S obzirom da je tehnologija još uvek u fazi testiranja, svakako je ne treba očekivati na dolazećim iPhone 7 modelima. Ali nema sumnje da bismo za nekoliko godina mogli videti internet konekciju na telefonima, koju obezbeđuju svetlosni signali.




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: