Pronađi članak:

21. 1. 2016.

Odobren Apple-ov patent audio komora



Jedan od najnovijih odobrenih Apple-ovih patenata bi mogao biti odlična ves za ljubitelje audio zvuka.

Inicijalno predstavljen sredinom 2013. godine zajedno sa USPTO-om, patent opisuje novu tehnologiju koja bi mogla da doprinese poboljšani audio kvalitet na iOS uređaje. Prema opisu patenta, Apple planira da postavi vazdušne komore unutar uređaja, koje će omogućiti zvučnicima uređaja da poguraju više vazduha ka izlazu, i time dobijajući glasniji i možda dublji niskofrekventni audio signal.




Doduše, ova tehnologija ne predstavlja ništa novo, a poznatija je kao akustični dalekovod ili akustični lavirint, i debitovala je na radio uređajima Stromberg-Carlson Co kompanije 1936. godine, a popularizovana je tokom 60-ih godina.

Trenutno nije poznato da li će iPhone 7 koristiti ovu audio tehnologiju. S obzirom da je slobodnog prostora unutar samog iPhone-a i ovako nedovoljno, a prema izvorima iPhone 7 će biti još tanji uređaj,pa su time jako male šanse da će Apple implementirati ovu tehnologiju u svoj predstojeći uređaj.



Apple je zapravo objavio uređaj koji poseduje akustične lavirinte unutar sebe, a to je Apple iPad Pro, koji dolazi sa četiri stereo zvučnika i komora za pojačavanje audio signala, za koji je navedeno da donosi tri puta bolji audio izlazni signal nego iPad Air 2.




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: