Pronađi članak:

8. 3. 2016.

Isključite duple HDR fotografije kako biste uštedeli prostor [UPUTSTVO]



Kada želite da napravite najbolju fotku na svom iPhoneu sigurno možete da se oslonite na HDR (High Dynamic Range) opciju.

Pomoću ove funkcije vaš iPhone napravi nekoliko slika u kratkom vremenskom periodu, svaku sa različitom ekspozicijom, i automatski ih spoji u jednu fotku koja ima optimizovane detalje. Ovo je naročito efikasno u situacijama kada je kontrast veliki.




Kada uključite HDR opciju pomoću HDR ikone u aplikaciji kamere, vaš iPhone će svaki put sačuvati dve slike: jednu normalnu i jednu sa HDR tehnologijom. Zbog toga se memorija iUređaja dodatno popunjava ako pravite mnogo HDR fotki. Ovde ćemo vam pokazati kako da isključite pravljene duplikata i tako uštedite dragocijeni prostor:


  1. Pokrenite Settings aplikaciju i otvorite Photos & Camera odeljak
  2. Na dnu liste naći ćete HDR naslov i ispod opciju “Keep Normal Photo” koji trebate da isključite




Mala opcija koja lako promakne, a aktivnim korisnicima kamere može uštedeti dosta prostora. Takođe, ako niste, znali u Camera aplikaciji možete uključiti HDR opciju na “Auto” tako da će se ona upaliti samo kada je najefektivnija odnosno proračunato najpotrebnija.




Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: