Pronađi članak:

17. 6. 2016.

iOS 10: Novosti u Phone aplikaciji



Apple nam je  na WWDC otvaranju pokazao novi iOS 10 koji ćemo na iPhone, iPad i iPod touch uređajima dobiti ove jeseni. Očekivano, Kuk i ekipa su nastavili da razvijaju svoje servise u očekivanom pravcu a nove, pametne, opcije u Apple stilu već iduće godine ući će u navike korištenja.

U narednim danima trudićemo se da vam detaljno opišemo najveće promene i nove opcije koje iOS 10 donosi. Danas vam predstavljamo Phone aplikaciju.




Ironično Phone aplikacija spada u one sa kojima korisnici provedu najmanje vremena. Apple se potrudio da sa novom iOS generacijom uvede nove pametne opcije koje će poboljšati telefonski aspekt iPhonea. Jedna od najvećih novina obuhvata glasovnu poštu (voicemail). iOS 10 će imati mogućnost da sve glasovne poruke prevede u tekst koji će korisnici moći da čitaju umesto da preslušavaju poruku, što će imati smisla u situacijama kada se nalazite u bučnoj sredini pa baš i ne možete čuti sve kako treba. A i ko voli da preslušava glasovne poruke? Ova opcija je primljena sa velikom oduševljenjem publike.



Kada na svom iPhone uređaju dobijate poziv od nepoznatog broja Apple će vam sada reći kakve su mogućnosti da to bude spam poziv. Pozivi sa nepoznatog broja su često naporni a sada ćemo ih moći lakše izbeći ako znamo da s druge strane linije stoje oni koji žele da traju naše vreme.

Jedna zaista odlična novost je to da će Apple otvoriti API za Telefon aplikaciju developerima voip aplikacija tipa Skype, Viber ili Whatsapp. Zahvaljujući ovoj integraciji pozivi koji će dolaziti sa ovih aplikacija će izgledati kao da primate regularne pozive što je značajno praktičnije od gotovo beskorisne Lock Screen notifikacije koju bi dobijali do sada.



Prve beta verzije iOSa 10 već su u rukama developera a javno beta testiranje počinje narednog meseca. Sa ostalim iOS 10 novitetima nastavljamo u narednim danima.




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: