Pronađi članak:

15. 7. 2016.

Pokemon Go - Nova igrica za kojom je odlepio ceo svet!



Ako u šetnji gradom oko sebe primetite ljude koji hodajući unaokolo gledaju u svoje telefone i ne obraćaju pažnju na svet oko sebe, najverovatnije se radi o igračima nove megapopulare igrice Pokemon Go. Igra je za samo nekoliko dana od pojavljivanja osvojila svet.

Tinejdžeri i oni malo stariji iz celog sveta postali su pokemon treneri i to zahvaljujući igrici Pokemon Go koja je uskrsla skoro zaboravljene pokemone - mala stvorenja sa različitim moćima koja su pre oko 15 godina bila likovi jednog od najpopularnijih crtanih serijala.




Kompanija Niantic napravila je Pokemon GO, AR igru (augmented-reality) za Android i iOS uređaje, koja omogućava da se pokemoni hvataju u "stvarnom" svetu.

Pošto na telefon instalirate aplikaciju, smartfon putem GPS uređaja projektuje vašu stvarnu okolinu u kojoj se kriju virtualni pokemoni. Svaki vaš korak je vidljiv i prati se na ekranu, a igra počinje kada krenete da hvatati pokemone.

Oni će se pojaviti u vašoj blizini (naravno samo na smartfonu) ali ćete vi fizički morati da dođete do mesta u okruženju na kojem vam se pokemon ukazao. To znači da ako vam u jednom trenutku telefon javi da se u vašem naselju pored klupe pojavio pikaču, vi morate da odete tamo da biste ga uhvatili.

Kada stignete na mesto gde se pokemon nalazi morate usmeriti telefon prema njemu. Zatim će se upaliti kamera koja će vam pokazivati realnu okolinu, ali će na ekranu biti i pokemon kog morate da uhvatite preciznim bacanjem poke-lopte. Naravno, cilj je, da skupite sve.

Kada sakupite dovoljno pokemona možete da se borite u dvoranama do kojih takođe morate fizički da dođete. To su najčešće istaknute građevine ili mesta na kojima se okuplja veći broj ljudi, poput trgova. Tu ćete kroz borbu morati da pobedite pokemone nekog drugog igrača koji je ranije zauzeo "dvoranu".

Za manje od 24 sata od pojavljivanja na tržištu ova igrica je postala najpopularnija aplikacija na svetu.

Igrica koja koristi GPS podatke, ohrabruje igrače da jure po gradu hvatajući likove poput Bulbasaura i Jigglypuffa. Moguće je da jedan vreba i u vašem tušu u kupatilu ili se skriva iz kontejnera u ulici ili u susednom dvorištu kao i u vašom omiljenom kafiću ili prodavnici. Zapravo, mogu da budu svuda.

U Srbiji je lov na Pokemone zakazan za subotu kod Hrama Svetog Save. Detalje saznajte ovde.



Iako igrica nije dostupna kod nas, evo kako da je instalirate sa naših prostora već danas:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: N1

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: